Αρκετό κόσμο είχαν τις περασμένες ημέρες, στην κορύφωση της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, τα Καλάβρυτα και τα γύρω χωριά της περιοχής.

Όπως έχει γράψει το patrasevents.gr η πανδημία του κορωνοϊού και οι φόβοι για την διασπορά του οδήγησε αρκετούς στο να προτιμήσουν φέτος τις διακοπές στο βουνό και τους ορεινούς προορισμούς.

Έτσι τα Καλάβρυτα και αρκετά χωριά της ορεινής Αχαΐας γέμισαν από ζωή και η κίνηση ξεπέρασε αρκετά τις αντίστοιχες περιόδους των περασμένων ετών. Ειδικότερα τα Καλάβρυτα και τα χωριά του Χελμού (Ζαρούχλα, Ζαχλωρού κτλ) θύμισαν για ένα τουλάχιστον διήμερο κάτι από την κίνηση που έχουν τα Σαββατοκύριακα στην καρδιά του χειμώνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνο Δαφαλιά, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιοχής έφτασε για την παραμονή και ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το 50%.

«Η κίνηση για ένα τουλάχιστον διήμερο ήταν αυξημένη σε σύγκριση με την εποχή, αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας και βοήθησε να δουλέψει κάπως η τοπική αγορά» τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr.

«Ήταν μία καλή τονωτική ένεση που στηρίχτηκε στην εγχώρια αγορά, αλλά και στους ετεροδημότες που έχουν μία χρόνια σχέση με την περιοχή και την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι σχεδόν».

Ωστόσο, η ένεση αυτή δεν ήταν αρκετή για να συμμαζέψει κάπως τη ζημιά που έχει σημειωθεί στον τουρισμό των Καλαβρύτων όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, καθώς η καραντίνα του Μαρτίου, έβγαλε νοκ αουτ την εκεί αγορά.

Η κίνηση άλλωστε κράτησε για ένα διήμερο και ήδη από αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον για κρατήσεις στα καταλύματα είναι σχεδόν μηδαμινό, αφού εκτός των άλλων λείπουν και οι ξένοι τουρίστες του εναλλακτικού τουρισμού που κρατούσαν τα ξενοδοχεία της περιοχής άλλες χρονιές. 

Φέτος, ο Αύγουστος θα κλείσει χωρίς κρατήσεις, ενώ το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα που να αφήνει να φανεί κάτι καλύτερο για τον Σεπτέμβριο και τους μήνες του φθινοπώρου.

«Ετοιμαζόμαστε για μία δύσκολη χειμερινή σεζόν» τονίζει ο κ. Δαφαλιάς. «Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τα πράγματα είναι δυσοίωνα και εξαιτίας της υγειονομικής κατάστασης στην χώρα, όμως ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν περιθώρια για να δουλέψουμε. Ελπίζουμε…».