Στην ιστορία ενός φαντάσματος που γυρίζει στον χώρο όπου έμενε πριν πεθάνει συναισθανόμαστε ως θεατές την προσμονή, την ελπίδα αλλά και την απογοήτευση.

Έμεναν μαζί σε ένα σπίτι κάπου στο Τέξας και απολάμβαναν την κοινή τους ζωή(με τα θετικά και τα αρνητικά που αυτή συνεπάγεται), ώσπου εκείνος έφυγε από την ζωή εξ’ αιτίας ενός αυτοκινητικού δυστυχήματος.

Λίγο αφότου επέστρεψε στο σπίτι, εκείνη αποφάσισε να φύγει. Έτσι, κατέληξε  εγκλωβισμένος όχι μόνο στην παρελθοντική του κατοικία αλλά και στα συναισθήματα που έτρεφε για ανθρώπους και καταστάσεις, μένοντας δέσμιος στο σπίτι αυτό, το οποίο έκρυβε πολλές και διαφορετικές αναμνήσεις.

Το παρόν όμως για κάποιους συνεχιζόταν, και αυτοί οι κάποιοι ήταν οι νέοι κάτοικοι του χώρου αυτού.

Μέσα από μια αναδρομή σε στιγμές που επηρέασαν τον κεντρικό ήρωα αλλά και από μια προσέγγιση του κοινού με εναλλαγές εποχών, υποδομών και δρωμένων, ο Lowery κεντρίζει το ενδιαφέρον των σινεφίλ. Πρόκειται για μια ταινία που κάνει τη διαφορά με τη συναισθηματική της ένταση αλλά και με τις πολλαπλές διαβαθμίσεις που περιέχει, σε επίπεδο χρονικό και συναισθηματικό.

Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο Sundance Film Festival τον Ιανουάριο του 2017, ενώ τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς έγινε η μεταφορά της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένα ερώτημα που απασχόλησε τους θεατές ήταν το εξής: «Ποιο ήταν το μήνυμα που κρυβόταν στο σημείωμα που ήταν κρυμμένο στο σπίτι;»

Σύμφωνα με τον ίδιο τον σκηνοθέτη, πρόκειται για ένα μήνυμα που έγραψε η ίδια η Rooney Mara και, καθώς δεν υπήρχε πρόθεση να δοθεί έμφαση σε αυτό αλλά στην πλοκή και στον μυστηριακό χαρακτήρα του συγκεκριμένου σημείου δράσης, δεν αποκαλύφθηκε ποτέ στο κοινό το περιεχόμενο του γραπτού.

Ένα δεύτερο στοιχείο που έκανε εντύπωση σε ένα ευρύ κοινό ήταν η παρουσία του φαντάσματος «της διπλανής πόρτας». Όπως τονίζει ο Lowery, κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο στο σημείο αυτό της ταινίας, το φάντασμα του νέου θα μπορούσε κάλλιστα να βλέπει έναν αντικατοπτρισμό του εαυτού του. Κάπως έτσι εντάχθηκε το δεύτερο φάντασμα στην ταινία.

Τα σχόλια δικά σας.


A Ghost Story | Official Trailer HD | A24

A Ghost Story

Είδος: Δράμα Φαντασίας

Διάρκεια: 92 λεπτά

Πρωταγωνιστές: Casey Affleck, Rooney Mara

Έτος Παραγωγής: 2017

Χώρα Παραγωγής: Αμερική

Σκηνοθεσία: David Lowery

Κείμενα: David Lowery

Επιστρέφοντας μετά τον πρόωρο θάνατό του στο σπίτι που ζούσαν με τη σύντροφό του, ο νεαρός (πρώην) μουσικός παρατηρεί γεγονότα από το παρελθόν και το παρόν, όσο περιμένει την αγαπημένη του να γυρίσει.