Το Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΓΓΕΛΑΡΗΣ γνωστό και σαν «sdpatras» δημιουργήθηκε το 2000 από καθηγητές-εξεταστές του Goethe Institut μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να κλείσει το παράρτημα στην πόλη μας. Από τον Ιανουάριο του 2000 μέχρι σήμερα είναι σημείο αναφοράς στον χώρο, μιας και σε αυτό διδάσκουν καθηγητές-εξεταστές διεθνώς αναγνωρισμένων εξετάσεων, κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων και φυσικοί ομιλητές της γλώσσας. Πάνω από όλα όμως στηρίζεται στην πολύχρονη πείρα του και στην άρτια γνώση στη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας.

Όλη αυτή η γνώση και η εμπειρία, μετά από παρότρυνση των μαθητών του, μεταφέρθηκε και στη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας. Από το 2009 λειτουργούν τμήματα Αγγλικών για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα. Η επίδοση των μαθητών στις εξετάσεις αγγίζει το απόλυτο, χωρίς να χάνει το βασικό του στόχο που είναι η άριστη γνώση της γλώσσας.


Το διαχρονικό μότο του εκπαιδευτηρίου είναι το «ΓΕΡμανία με την πρόοδο». "Αυτό ακριβώς ήταν που μας ώθησε στην απόφαση να ασχοληθούμε με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ, ένα σύγχρονο αντικείμενο που συνδυάζει το παιχνίδι με την γνώση στις νέες τεχνολογίες όπως την πληροφορική, την φυσική, τα μαθηματικά. Η ενασχόληση με αυτή έχει όμως θετικές επιπτώσεις τόσο στον συναισθηματικό όσο και στον κοινωνικό τομέα.

Η καλύτερη επιλογή για εμάς ήταν η συνεργασία με τον μοναδικό φορέα που έχει στην χώρα μας ολοκληρωμένη και πολλαπλά αξιολογημένη πρόταση σπουδών, την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", αναφέρει το κέντρο.