Οι εκπρόσωποι εργαζομένων του Κοινωφελούς Προγράμματος Δήμου Πατρέων αναφέρουν:

"Είμαστε εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ένα πρόγραμμα ελαστικής εργασίας, που με περίτεχνο τρόπο καταργεί εργασιακά δικαιώματα και δικαιολογεί μισθούς πείνας, σε περιόδους κρίσης όπως αυτή, εν μέσω CoVID 19, που η ανθρώπινη επιβίωση απειλείται περισσότερο από ποτέ. Παλεύουμε για το δικαίωμά μας στην εργασία και την αξιοπρεπή διαβίωση.

Είμαστε οικογένειες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άνθρωποι που με δυσκολία καταφέρνουν και να επιβιώσουν.

Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου μας, πράγμα που επιβεβαίωσε με την ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό μας συμβούλιο και ενέκριναν όλες οι παρατάξεις του.

Ο δίκαιος αγώνας μας για εργασία και επιβίωση συνεχίζεται και στα πλαίσια αυτού του αγώνα, την Τετάρτη 26/8/2020 και ώρα 10.00 π.μ. θα πραγματοποιήσουμε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και στη Βουλή των Ελλήνων.

Έχουμε κάνει σειρά επαφών με εκπροσώπους όλων των κομμάτων με στόχο την πολιτική συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Ζητάμε τη στήριξη των σωματείων εργαζομένων, όλων των φορέων γιατί αυτή είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ειδικά αυτούς των κοινωφελών προγραμμάτων να σταθούν στο πλευρό μας, αυτών που με δικαστικές αποφάσεις κατάφεραν να επιστρέψουν για λίγο στην εργασία τους, αλλά και όσων θέλουν να παλέψουν για σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα, αξιοπρεπή διαβίωση και κατάργηση των μισθών πείνας που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κανονικότητα.

Το δικαίωμα στην εργασία είναι υποχρέωση του κράτους και γι’ αυτό πρέπει έμπρακτα αυτό να στηρίξει τον Δήμο μας με χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας μας που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας."