Ούτε καν το τέλος του Αυγούστου δεν περίμεναν ξενοδοχειακές μονάδες της Αχαΐας για να κλείσουν την φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Η αύξηση των κρατήσεων που παρατηρήθηκε εξαιτίας του εσωτερικού τουρισμού σε πολλά από τα ξενοδοχεία της περιοχής τον Δεκαπενταύγουστο κράτησε έως τις 23 Αυγούστου.

Από αυτή την εβδομάδα και μετά τα καταλύματα μένουν σχεδόν άδεια, ενώ οι κρατήσεις είναι ελάχιστες και αυτές έως το τέλος του Αυγούστου.

Καμία ελπίδα για παράταση της τουριστικής χρονιάς τον Σεπτέμβρη και οι προβλέψεις των επαγγελματιών ξενοδόχων της περιοχής, δικαιώνονται στην πράξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξενοδοχείο μεγάλης αλυσίδας ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής που στηρίζεται κυρίως στον εξωτερικό τουρισμό, στους Γερμανούς και στους Ρώσους, έκλεισε από τις 21 Αυγούστου.

Τις ελάχιστες κρατήσεις που είχε για τις μέρες που μεσολαβούν έως τον Σεπτέμβρη τις μεταβίβασε στο αντίστοιχο ξενοδοχείο του ίδιου ομίλου που υπάρχει στην Κυλλήνη της Ηλείας.

Και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι το μόνο. Θα κλείσουν και άλλα στο τέλος της εβδομάδας αφού το ενδιαφέρον και η ζήτηση είναι σχεδόν μηδαμινή.

Δεκάδες εργαζόμενοι που εργάζονται έτσι σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής θα βρεθούν σε πρόωρη ανεργία, εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας φέτος δεν έμειναν ανοικτά ούτε 1,5 μήνα. 1,5 μήνα για τους οποίους θα πρέπει να καλύψουν τους υπόλοιπους του χρόνου.

Η απώλεια της επισκεψιμότητας του αεροδρομίου του Αράξου έγινε αισθητή εδώ περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή.

Η μείωση των τουριστών στην Δυτική Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου αγγίζει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ποσοστό του 70%.

Και εκεί ίσως να κρίθηκαν όλα για τους ξενοδόχους και τον τουριστικό κλάδο της περιοχής.