Το ισχυρό «θέλω» του ΠΑΟΚ για πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League διατράνωσαν σήμερα, μιλώντας για την αυριανή, νοκ άουτ, αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη (21:00), για τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, με την Μπεσίκτας, ο Αμπέλ Φερέιρα και ο Δημήτρης Πέλκας.

Ο Πορτογάλος προπονητής και ο διεθνής μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου» τοποθετήθηκαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται, πριν από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας, με τον Φερέιρα να αναφέρει αρχικά:

«Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ότι η Μπεσίκτας έχει τον ίδιο προπονητή, κάτι που σημαίνει ότι η αγωνιστική φιλοσοφία τους δεν έχει αλλάξει. Επέστρεψαν κάποιοι από τους παίκτες τους, είναι μια μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλους ποδοσφαιριστές. Για μένα το πιο σημαντικό, όμως, είναι το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς. Εκεί εστιάζω, ο καθένας από μας να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, σε κάθε φάση πρέπει να δείξουμε πόσο πολύ θέλουμε την πρόκριση. Θέλουμε πάρα πολύ να περάσουμε στον επόμενο γύρο, ανεξάρτητα ποιος είναι ο αντίπαλός μας, αυτή είναι η φιλοδοξία. Είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά απέναντί του θα βρει και εμάς που είμαστε το ίδιο δυνατοί και θέλουμε πολύ την πρόκριση».

Συνέχισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ λέγοντας: «Θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη ποδοσφαιρική οξυδέρκεια, πειθαρχία, την ποιότητα και το ταλέντο μας. Το σύστημα και το μοντέλο παιχνιδιού είναι ξεκάθαρο, πιστεύουμε στην ομάδα και τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας. Είχαμε χρόνο να δουλέψουμε στα κομμάτι που χρειαζόμαστε βελτίωση.

Όλοι μας ξέρουμε τη σημασία του αγώνα, όχι μόνο γιατί χρειάζεται ο σύλλογος τα οικονομικά έσοδα που δεν είχαμε στην περασμένη σεζόν και φάνηκε η έλλειψή τους, αλλά γιατί το μεγαλύτερο κίνητρό μας είναι ότι θέλουμε πολύ να βάλουμε ξανά τον ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Μόνο αυτό σκεφτόμαστε και τίποτα άλλο.

Για μας είναι απλά τα πράγματα, αντιμετωπίζουμε τον αυριανό αγώνα ως τελικό. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι, θα πρέπει να πιστέψουμε στο ταλέντο των ποδοσφαιριστών μας. Αν καταφέρουμε να ενώσουμε αυτά τα στοιχεία, θα πετύχουμε τον στόχο μας, να περάσουμε στην επόμενη φάση. Παίζοντας όλοι όπως χρειάζεται και αποφεύγοντας τα λάθη, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να προκριθούμε.

Όλοι ξέρουμε τη σημασία του αγώνα, αλλά η μοναδική απάντησή μας είναι στον αγωνιστικό χώρο, εντός των γραμμών. Εκεί θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά, καθαρά αγωνιστικά θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά. Να τιμήσουμε τον σύλλογο, το έμβλημα, ξέρουμε την ευθύνη που έχουμε φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Είναι σημαντικό για όλους μας να καταφέρουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να δώσουμε μια καλή εικόνα και να περάσουμε στην επόμενη φάση».