«Από τις αρχές του Αυγούστου μέχρι και χθες 23 Αυγούστου, έχουμε βεβαιώσει 1.275 παραβάσεις για μη χρήση της μάσκας και μη τήρησης της ελάχιστης απόστασης, ενώ για τη μη συμπλήρωση της φόρμας PLF, έχουμε βεβαιώσει 35 παραβάσεις», ανέφερε ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημητρακόπουλος, «οι έλεγχοι είναι εντατικοί και πραγματοποιούνται σε όλους τους χώρους που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πολιτών» ενώ διευκρίνισε πως «οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται, εστιάζονται στη μη χρήση μάσκας στη μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και βέβαια στη μη συμπλήρωση της φόρμας PLF που θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει οι ταξιδιώτες 48 ώρες πριν επισκεφθούν την Ελλάδα .Πρόκειται για την φόρμα που βοηθάει σημαντικά τους επιστήμονες όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 στη διαδικασία της ιχνηλάτησης».

Αναφερόμενος στα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν σε αστυνομικούς που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι «έχουμε πάνω από δέκα θετικά κρούσματα covid-19 στις υπηρεσίες μας. Είμαστε τυχεροί, καθώς είναι όλα τα κρούσματα με ήπια συμπτώματα και δεν έχουμε καμία σοβαρή περίπτωση» και επισήμανε πως «οι αστυνομικοί πρέπει πρώτοι από όλους να τηρούν τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) στην προσωπική τους ζωή αλλά και στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ωστόσο είναι λογικό να υπάρχουν κρούσματα και στο προσωπικό της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη».

Σχολιάζοντας τις ακραίες αντιδράσεις πολιτών, κατά τη διάρκεια ελέγχων, ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε πως «μπορεί να γινόμαστε κάποιες στιγμές δυσάρεστοι, αλλά θα πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλεία τους όπως ο νόμος ορίζει. Κανένας δεν ξυπνάει το πρωί για να επιβάλει πρόστιμα και να επιβεβαιώσει παραβάσεις».