Την έναρξη έκτακτου σχεδίου ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε το υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου.

Στόχοι του σχεδίου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, καθώς και η γνωριμία των Κυπρίων με τις ομορφιές της πατρίδας τους σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου και αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο, μέσω της παροχής προσιτών τιμών από τα τουριστικά καταλύματα, καθώς και μέσω της επιχορήγησης μέρους του κόστους διαμονής προς τους πολίτες που θα το αξιοποιήσουν.

Σκοπός να δοθεί «ανάσα» στις τοπικές επιχειρήσεις

Επιπλέον, σκοπός του σχεδίου είναι η ενίσχυση του συνόλου των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω της αυξημένης επισκεψιμότητας που αναμένεται να δημιουργηθεί στις διάφορες περιοχές της χώρας και του γεγονότος ότι τα τουριστικά καταλύματα που θα συμμετάσχουν στο σχέδιο υποχρεούνται στις τιμές που θα προσφέρουν να παρέχουν μόνο πρωινό.

Το σχέδιο αναμένεται ότι θα συμβάλει στη μείωση της ύφεσης στην οικονομία και στη διατήρηση της απασχόλησης στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η παγκόσμια οικονομία λόγω του κορωνοϊού.

Θα έχει χρονική διάρκεια από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2020. Σε αυτό συμμετέχουν τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, οργανωμένα διαμερίσματα, τουριστικά χωριά, αγροτουριστικά καταλύματα), που προσφέρουν για τον μήνα Σεπτέμβριο την ανώτατη τιμή των 80 ευρώ με πρωινό για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ, για τον μήνα Οκτώβριο την ανώτατη τιμή των 70 ευρώ με πρωινό για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ και για το μήνα Νοέμβριο την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ με πρωινό για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Επίσης, το σχέδιο προβλέπει την κάλυψη του 25% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων για παιδιά, που θα διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους. Ως ελάχιστη διαμονή για χρήση των ανωτέρω τιμών έχουν καθοριστεί τα δύο βράδια.

Το υφυπουργείο παρακαλεί το κοινό όπως επικοινωνεί απευθείας με τα τουριστικά καταλύματα που περιλαμβάνονται στον ειδικό κατάλογο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού https://www.visitcyprus.com/domestic-tourism-2020 ή με οργανωτές ταξιδίων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι βρίσκεται σε ισχύ το πρόγραμμα «Μικρές αποδράσεις στα μέτρα σας», μέσω του οποίου προσφέρονται από οργανωτές ταξιδίων πακέτα διακοπών στην Κύπρο. Στα πακέτα περιλαμβάνεται και η παροχή κουπονιών αξίας 20 ευρώ το καθένα, για εξαργύρωσή τους σε χώρους εστίασης.