Συναγερμός έχει σημάνει στην Αχαΐα με την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας τα κρούσματα την Κυριακή στο νομό έφτασαν τα πέντε, ενώ μία μέρα νωρίτερα είχαμε τέσσερα.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η κατάσταση είναι ακόμα ελεγχόμενη, όμως, υπάρχει μια αυξητική τάση της καμπύλης του ιού στο νομό, όπως άλλωστε και σε όλη την Ελλάδα.

Τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή έχουν προσβληθεί κυρίως από διακοπές που είχαν κάνει σε νησιωτικά μέρη, ενώ ορισμένα προέρχονται και από την Αττική, έχοντας βρεθεί για λίγες ημέρες σε παραθεριστικά θέρετρα του νομού.

Σκοπός είναι να περιοριστεί κάθε πιθανότητα διασποράς, έτσι ώστε η καμπύλη της πορείας του ιού, τουλάχιστον στην περιοχή, να φτάσει και πάλι το μηδέν.

Ωστόσο, η επιστροφή των αδειούχων αυτές τις μέρες είναι ένας παράγοντας που μπορεί να παίξει αρνητικό ρόλο για αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. 

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονταν μέχρι την Κυριακή το βράδυ έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), τα τέσσερα εκ των οποίων προέρχονταν από το Βουπράσιο, τη Βάρδα, τον Πύργο και το Μεσολόγγι και τα δύο από την Καλαμάτα. 

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν είχε ασθενείς με κορωνοϊό και ήταν "λευκό" από την Covid-19.

Στο μεταξύ, έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες οι επισκέψεις ύποπτων κρουσμάτων που κάνουν το τεστ μοριακού ελέγχου, τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. 

Και τα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας είναι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αύξηση της διασποράς και των κρουσμάτων μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.