Συστατικά
  • 1 κουτ. της  σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. της  σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. + 2 κουτ. της σούπας πλήρες γάλα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα Νάξου
  • 3 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 φέτες ψωμί με προζύμι
  • 3 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  • 170 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
  • 3 μεγάλοι κρόκοι αβγών
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος μαγειρέματος
  • Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις για δύο με τρία λεπτά.
  • Προσθέτεις το γάλα, ανακατεύοντας έντονα για να μην σβολιάσει μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Ρίχνεις στην κρέμα τη μουστάρδα, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα και συνεχίζεις το βράσιμο μέχρι να λιώσουν τα τυριά, για περίπου τέσσερα λεπτά. Προσθέτεις αλατοπίπερο και άφησε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
  • Αλείφεις ελαφρώς το ψωμί με βούτυρο και το φρυγανίζεις.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στο γκριλ.
  • Απλώνεις στο ψωμί τη μουστάρδα στη μία πλευρά και από πάνω μοιράζεις τη γαλοπούλα.
  • Μεταφέρεις τα ψωμάκια με τη γαλοπούλα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνεις στο καθένα μισή κουταλιά από την κρέμα.
  • Κάνεις ένα βαθούλωμα στη γαλοπούλα και τοποθετείς με προσοχή σε κάθε ψωμάκι έναν κρόκο αυγού.
  • Ψήνεις στο φούρνο για τρία με τέσσερα λεπτά, αλατοπιπερώνεις και σερβίρεις.
  • Απολαμβάνεις!

Πηγή: tlife.gr