Σχέδιο για μεταφορά όλων των κρατουμένων που έχει διαπιστωθεί ότι είναι φορείς του ιού σε ένα κεντρικό Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας – πιθανόν αυτό της Ομονοίας – φέρεται να μελετά η ΕΛΑΣ ύστερα από τα αλλεπάλληλα κρούσματα κοροναϊού που εντοπίστηκαν σε αστυνομικές υπηρεσίες της πρωτεύουσας (Ομόνοια, Άγιος Παντελεήμονας , Πατήσια και άλλες) κάτι που οδήγησε σε μαζικές καραντίνες αστυνομικών.

Στόχος να μην τεθούν διαδοχικά εκτός λειτουργίας πολλές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. με επιπτώσεις στην αστυνόμευση, στην εξυπηρέτηση των πολιτών κλπ.

Προβληματισμό ωστόσο, προκαλούν πληροφορίες ότι το αστυνομικό τμήμα που θα επιλεγεί για να παραμείνουν στα κρατητήρια του φορείς του ιού θα παραμείνει σε λειτουργία για την διαχείριση κι άλλων περιστατικών με την παρουσία πολιτών κλπ.

Την ίδια ώρα σε έγγραφό της προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο πως αναφέρεται «είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε ότι η αυτονόητη (κατ’ εμάς) διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους συναδέλφους μας, με αποκλειστικό σκοπό την αποτροπή μετάδοσης του ιού, δεν είχε δυστυχώς ούτε στο ελάχιστο, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ίσως εξαιτίας ασυνεννοησίας αστυνομικών υπηρεσιών, ανεπάρκειας χειρισμού κρίσεων, έλλειψη διαχείρισης προσωπικού, αδιαφορία αρμοδίων παραγόντων, φόβος δημοσιότητας στα ΜΜΕ;

Ότι από τα ανωτέρω και να ίσχυε, η απουσία σαφούς εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, οι ανύπαρκτες υποδομές «υπεύθυνο-ανευθυνότητας» των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και η έλλειψη προσωπικού στα Αστυνομικά τμήματα της Αθήνας, είχαμε επισημάνει ότι θα οδηγούσαν τελολογικά, σε μη επιθυμητά αποτελέσματα.

Αποτελούμε ως Οργανισμός μέχρι στιγμής ίσως τον μοναδικό φορέα του Δημοσίου που δεν υπάρχει πρόβλεψη για την μεθοδολογία εργασίας μας σε κλειστούς χώρους, την ίδια ώρα που συνεχίζουν να συνωστίζονται συνάδελφοι, πολίτες και κρατούμενοι στις Αστυνομικές Υπηρεσίες».

Πηγή: in.gr