Για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στη δουλειά της αλλά και τις ανεπίτρεπτες συμπεριφορές που έχει δεχτεί στο χώρο μίλησε σε συνέντευξή της η Μυριέλλα Κουρεντή.

Παράτησες τη δουλειά σου στο παρελθόν;
Ναι, τα έχω παρατήσει, είχα αποφασίσει να σταματήσω, είχα ασχοληθεί με τη μουσικά και μετά συνειδητοποίησα ότι είναι κρίμα, από τη στιγμή που έχω παλέψει τόσα χρόνια, να τ’ αφήσω. Απείχα σχεδόν για δυο χρόνια και άλλη μια φορά για 3 μήνες, όμως κατάλαβα ότι δεν αξίζει κανένας και τίποτα για να χαραμίσεις αυτό που αγαπάς και να μην το κυνηγήσεις μέχρι τελικής πτώσεως. Μου αρέσει να ζω τη ζωή μου με αγάπη κι έτσι θα συνεχίσω. Ας υπάρχουν άνθρωποι κακοπροαίρετοι, που άλλοτε με κοροϊδεύουν, άλλοτε προσπαθούν να μου «κόψουν τα φτερά», κι άλλοτε προσπαθούν να με υποβιβάσουν, γιατί ίσως το βλέπω πιο ρομαντικά απ’ ότι το βλέπει ο περισσότερος κόσμος, δεν μ’ απασχολεί καθόλου. Αν μου δίνεται η ευκαιρία να βγω από μια τέτοια κατάσταση, όσο καλός κι αν είναι ο ρόλος και πρωταγωνιστικός στην τηλεόραση να είναι, εγώ τον παρατάω άνετα για να πάω σε μια άλλη δουλειά, που θα είναι μικρότερη, κι ας βγάζω λιγότερα λεφτά, θα έχω την υγεία μου και την ψυχική μου ηρεμία.

Αυτό συνέβη στο θέατρο ή στην τηλεόραση;
Και στα δύο, είναι διαφορετικοί χώροι, με άλλες δυσκολίες, αλλά μπορεί να συναντήσεις κάθε καρυδιάς καρύδι. Δεν θα κάτσω να υπομείνω κάτι που δεν μου αρέσει με το φόβο ότι δεν θα βρω δουλειά, γιατί πιστεύω ότι η αξία δεν χάνεται… Είναι διαχρονική.

Όλα αυτά προέρχονται κυρίως από πρωταγωνιστές, που ηγούνται του θιάσου ή του σίριαλ;
Όχι απαραίτητα, έχω δει ανθρώπους… ακόμα και τον τελευταίο τροχό της αμάξης, να ψωνίζονται και να φέρονται χάλια, απαίσια. Μου έχει συμβεί και με πρωταγωνιστές και με μη… αλλά αυτό είναι κάτι που τους τρελαίνει όλους.

Δηλαδή;
Όσο πιο πολύ μου λες και μου κάνεις πράγματα τόσο πιο πολύ πεισμώνω και γίνομαι καλύτερη, λειτουργεί αντίστροφα σε μένα. Έχω πεισμώσει πάρα πολλές φορές. Ποιος είναι αυτός που θα μου τα κάνει αυτά; Θα τον βάλω στη θέση του, δεν μ’ ενδιαφέρει, δεν το παίρνω κατάκαρδα.

Με ποια αφορμή γίνεται αυτό, για ποιο λόγο;
Είμαι εκρηκτικός χαρακτήρας, άνθρωπος με άποψη κι αισθητική, νιώθω καθαρή, κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια. Όταν ο άλλος προσπαθεί να σου ασκήσει εξουσία, γιατί είναι σε θέση περιωπής και βλέπει ότι πάνω σου δεν πιάνει… Μου έχει ζητήσει σκηνοθέτης να αφαιρέσω την ελιά που έχω στο κούτελο μου, γιατί ήθελε να νιώσει ότι τον άκουσα, ότι με κάνει ότι θέλει, ότι είμαι υποχείριο του, κι αυτό για πρωταγωνιστικό ρόλο που είχα κλείσει και γω το αρνήθηκα. Ξαφνικά, μετά, βρέθηκα χωρίς δουλειά, ενώ είχα αρνηθεί πάρα πολλές προτάσεις, γιατί μου είχε πει ότι με ήθελε σε αποκλειστικότητα. Αυτός ο άνθρωπος εν τέλει με εκτιμάει πάρα πολύ, από τότε μέχρι σήμερα. Συνήθως στους ανθρώπους που τους δίνεται εξουσία, εκεί φαίνεται το ποιόν τους, ο χαρακτήρας τους. Όταν ο άλλος, λόγω εξουσίας, έχει έπαρση, με τρελαίνει, με πιάνει το κρητικό μου αίμα. Έχω βαρεθεί να μιλάω για τη σεξουαλική παρενόχληση. Ποια όμορφη γυναίκα στην Ελλάδα, κι όχι απαραίτητα όμορφη, δεν έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση έστω και λεκτικά; Είναι κάτι πολύ σύνηθες, στον κόσμο όλο, ειδικά στο επάγγελμα αυτό, που ο άλλος, νομίζει, επειδή πιάνεστε σε μια πρόβα, ότι έγινε κάτι, ότι του αφήνεις υπονοούμενα. Είναι πολύ εύκολο να πάρει «αέρα» ο άλλος και να συμπεριφερθεί έτσι, που επίσης εκμεταλλεύεται κάποιος που βρίσκεται σε θέση εξουσίας. Οι άνθρωποι που συνεργάζομαι αυτό τον καιρό με κάνουν να νιώθω ασφαλής. Μου έχει συμβεί σε παράσταση να νιώσω άσχημα…

Για ποιο λόγο;
«Μου έχει συμβεί πολλές φορές σε παράσταση να είμαστε πίσω στις κουίντες, ν’ αλλάζω και μόνο ποπ κορν να μην έχουν πάρει οι άντρες της παρέας και να με κοιτάζουν», είπε η ηθοποιός στο περιοδικό «Λοιπόν».