"Στα δικαστήρια σήμερα Πέμπτη 28/8/20 τονίσαμε άλλη μία φορά το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος για μία αξιοπρεπή εργασία.

Η εκδίκαση 128 εργαζομένων από το πρόγραμμα της κοινωφελούς για αναβολή των ασφαλιστικών μέτρων τον Σεπτέμβριο προσέκρουσε στην άρνηση της δικαστού ότι δεν υπάρχει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής από το Δήμο.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών με έγγραφο της καλεί την δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ την Οικονομική Επιτροπή και να αποφασίσει για τους εργαζόμενους, ώστε να μην χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε νομικό κόλλημα.

Επιπλέον καλούμε τη δημοτική αρχή να είναι καλύτερα προετοιμασμένη, πιο εμπεριστατωμένη, αξιόμαχη και με ισχυρή υπερασπιστική γραμμή για τους εργαζόμενους αν επιθυμεί να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Τέλος καλούμε τους εκπροσώπους των εργαζομένων της πόλης και την πατραϊκή κοινωνία να είναι αλληλέγγυοι στην προσπάθεια των κοινωνικών ομάδων ώστε να δημιουργήσουμε ως πόλη την κοινωνία της συνοχής.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που χρειάζεται περισσότερη από πότε στήριξη της κοινωνίας και της εργασίας είναι αδιανόητο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αντιμετωπίζει την κατάσταση με ημίμετρα και να την χρησιμοποιεί σαν ευκαιρία πλήρους διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών θα είναι δίπλα στους κοινωνικούς αγώνες και απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που απαξιώνουν εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα" αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικης παράταχης ΄Ώρα Πατρών.