Ο αστροφυσικός του Πανεπιστημίου της Κολωνίας Φλόριαν Πάισκερ θέλοντας να υπογραμμίσει τις καλές αναμνήσεις που έχει από την γιαγιά του από συγκεκριμένη κολόνια που φορούσε ονόμασε «S 4711», ένα αστέρι.

Εκτός από το αστέρι «S4711», οι ερευνητές περί τον Φλόριαν Πάισκερ ανακάλυψαν άλλα τέσσερα αστέρια στο κέντρο του Γαλαξία μας, όπως αναφέρει δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Astrophysical Journal». Το συγκεκριμένο αστέρι ανακαλύφθηκε μετά από την ανάλυση αστρονομικών δεδομένων στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

Ο Πάισκερ και ο συνάδελφός του Αντρέας Έκαρντ ανακάλυψαν το «S4711» με το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (Very Large Telescope, VLT), το οποίο βρίσκεται στο όρος Παρανάλ της βόρειας Χιλής. To αστέρι «S4711» το οποίο έχει τον πιο σύντομη διάρκεια τροχιάς που έχει παρατηρηθεί ποτέ γύρω από τη μαύρη τρύπα - Τοξότης Α΄.

«Το 4711 Echt Koelnisch Wasser» ήταν ένα άρωμα με μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο, ειδικά κατά τη μεταπολεμική περίοδο. «Η γιαγιά μου το χρησιμοποιούσε πάντα, γι 'αυτό και το συνδέω με πολύ καλές παιδικές αναμνήσεις», είπε ο Πάισκερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


4711 Eau de Cologne Fragrance Review - The Oldest Eau de Cologne