Ο οίκος Hugo Boss θα ζητήσει από μεγάλο μέρος του προσωπικού του να έχει παρουσία στο γραφείο από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη ακόμη και μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο οίκος προσφέρει έτσι την επιλογή της μακρόθεν εργασίας τις Δευτέρες και τις Παρασκευές, ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανικός οίκος μόδας.

Ο Hugo Boss ανακοίνωσε πως έλαβε την απόφαση αυτή έπειτα από εσωτερική έρευνα που έδειξε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοί του αισθάνονταν λιγότερο στρες όταν εργάζονταν από το σπίτι τους στη διάρκεια της πανδημίας και είχαν περισσότερο χρόνο για τις οικογένειές τους, ενώ οι διευθυντές ήταν επίσης πολύ ευχαριστημένοι με τη δουλειά που γινόταν εξ αποστάσεως.

Το νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας του οίκου Hugo Boss

«Το μέλλον ανήκει σε προσαρμοσμένους στις ανάγκες κάθε εταιρείας συνδυασμούς δουλειάς στο γραφείο και δουλειάς εκτός γραφείου», δήλωσε ο Γιόχεν Έκολντ, διευθυντής ανθρώπινων πόρων στον οίκο Hugo Boss. «Το υβριδικό μοντέλο μας εργασίας λαμβάνει υπόψη την αυξανόμενη επιθυμία των εργαζομένων για εναλλακτικές επιλογές προγραμματισμού και τόπου».

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι τρεις ημέρες στο γραφείο επιτρέπουν τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό συναντήσεων και εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα αυξάνουν την ελκυστικότητα του ομίλου ως εργοδότη και προστατεύουν το περιβάλλον μειώνοντας τις μετακινήσεις.

Το νέο πρόγραμμα θα είναι αρχικά διαθέσιμο από τον Οκτώβριο σε περίπου 3.200 εργαζομένους στη Γερμανία, οι δουλειές των οποίων δεν απαιτούν φυσική παρουσία στο γραφείο, όμως ο Hugo Boss αναμένει πως παρόμοια μοντέλα θα υιοθετηθούν στις θυγατρικές του σ' όλον τον κόσμο.