Την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη 9.474 εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων για τα σχολεία υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργειο Εσωτερικών με τη διαδικασία αυτή αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το θέμα της καθαριότητας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρoυς απασχόλησης είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερος από το περυσινό του ισοδύναμο.

Δεύτερον, επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων στα σχολεία, οι οποίοι δεν είχαν τα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Τρίτον, με την ΠΥΣ που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, λαμβάνονται υπόψη μια σειρά κοινωνικών κριτηρίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.), πριμοδοτούνται τα έτη εμπειρίας ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πολλών ετών στον τομέα της καθαριότητας.

Από τους 9.474 που θα προσληφθούν οι 5.000 είναι πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης αλλά οι ώρες που καλύπτονται είναι ενισχυμένες.

Στον Δήμο Πατρέων θα προσληφθούν 118 πλήρους απασχόλησης και 59 μερικής απασχόλησης.

Τα χρήματα που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν αυξηθεί άνω του 50% και συγκεκριμένα κατά 28 εκατ. ευρώ.


Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τον πίνακα με την κατανομή