Επίθεση με φόλες, καταγγέλλει ότι δέχτηκε από άγνωστους, πριν από λίγες ημέρες, το Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού του «Αρκτούρου» στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα ένα θηλυκό σκυλί, μόλις δύο ετών, η Φιέστα, να δηλητηριαστεί και να κινδυνεύει η ζωή της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, η Φιέστα, κατά τον πρωινό περίπατό της έφαγε δηλητηριασμένο με φυτοφάρμακο δόλωμα που βρισκόταν έξω από τις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου». Αμέσως έγιναν όλες οι απαραίτητες κτηνιατρικές ενέργειες για να σωθεί, ωστόσο μέχρι και σήμερα η Φιέστα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. «Μάλιστα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η εγκληματική ενέργεια στόχευε και τα υπόλοιπα σκυλιά του προγράμματος, αφού την επόμενη μέρα δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του κέντρου δηλητηριάστηκαν και τρία σκυλιά διερχόμενου βοσκού, ενώ νεκρό βρέθηκε και ένα κουνάβι».

Ο «Αρκτούρος» έχει ήδη καταθέσει μήνυση για το περιστατικό και υπενθυμίζει ότι «στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι η πρώτη φορά που σκυλιά πέφτουν θύματα δηλητηριασμένων δολωμάτων καθώς στο Σκλήθρο που γειτονεύει με το Κέντρο Αναπαραγωγής του, τον περασμένο Σεπτέμβριο άγνωστοι προέβησαν σε μαζικές δηλητηριάσεις σκύλων εξοντώνοντας περισσότερα από 60 σκυλιά».