Με σκόνη... από σοκολάτα, καλύφθηκε μια μικρή πόλη στην Ελβετία, απόρροια της δυσλειτουργίας που παρουσίασε ένα εργοστάσιο της σοκολατοβιομηχανίας Lindt.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Όλτεν, ανάμεσα σε Ζυρίχη και Βασιλεία, παρατήρησαν την προηγούμενη εβδομάδα πως άρχισε να... χιονίζει σωματίδια από σκόνη κακάου, όταν το σύστημα εξαερισμού σε εργοστάσιο σοκολάτας της Lindt & Spruengli παρουσίασε λειτουργικό σφάλμα.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τις τοπικές αναφορές την Τρίτη, τονίζοντας πως υπήρχε ένα μικρό ελάττωμα στον εξαερισμό ψύξης, σε μια γραμμή καβουρδίσματος κόκκων κακάου στο εργοστάσιό της στην Όλτεν.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή την Παρασκευή το πρωί, επέτρεψαν στη σκόνη να απλωθεί στις περιοχές γύρω από το εργοστάσιο.

Η εταιρεία ανέφερε, μάλιστα, ότι ένα αυτοκίνητο ήταν ελαφρώς επικαλυμμένο με κακάο και ότι έχει προσφερθεί να... πληρώσει για τυχόν καθαρισμό του.

Η εργοστασιακή παραγωγή μπόρεσε να συνεχιστεί κανονικά και η σοκολατοβιομηχανία συμπλήρωσε ότι τα σωματίδια ήταν εντελώς ακίνδυνα για τους ανθρώπους ή το περιβάλλον.