Έκπληκτοι έμειναν αστυνομικοί στην κεντρική Αγγλία, όταν εντόπισαν σε επαρχιακό δρόμο, έναν… πιγκουίνο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, αξιωματικοί της αστυνομίας που πραγματοποιούσαν περιπολία στο Στράλεϊ του Νότιγχαμ, είδαν τον χαριτωμένο πιγκουίνο να «βολτάρει» στη μέση του δρόμου.

Η αστυνομία κινήθηκε γρήγορα ώστε «να ρωτήσει τον πιγκουίνο τι έκανε καταμεσής του δρόμου», προστίθεται χιουμοριστικά στην ανακοίνωση ενώ διαβεβαιώνεται ότι οι αξιωματικοί της Αστυνομίας επέστρεψαν τον πιγκουίνο, στη φάρμα από την οποία είχε αποδράσει, περίπου ένα μίλι μακριά.

«Εκπλαγήκαμε όταν συναντήσαμε έναν πιγκουίνο στη βάρδια μας», δήλωσε ένας από τους αστυνομικούς που εντόπισε τον πιγκουίνο.

«Συναντάμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα κατά την περιπολία, αλλά ένας πιγκουίνος που περπατά στη μέση του δρόμου πρέπει να είναι ανάμεσα στα πιο παράξενα ευρήματα μας», ανέφερε ο αστυνομικός του Νοτινχαμσάιρ προσθέτοντας πως εκείνος και οι συνάδελφοί του ονόμασαν τον πιγκουίνο Πο-Πο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Πο-πο ήταν ιδιαίτερα φιλικός με τους αστυνομικούς οι οποίοι φωτογραφήθηκαν μαζί του ενώ προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του.

«Οι αξιωματικοί μας είναι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν διάφορα περίπλοκα περιστατικά και είναι υπέροχο που επιστρέψαμε γρήγορα τον πιγκουίνο στον ιδιοκτήτη του», ανέφερε ένας αστυνομικός.


Οι πιγκουίνοι Χάμπλοντ όπως ο Πο-Πο, ζουν στις ακτές του Ειρηνικού, στη Χιλή και στο Περού, ενώ με την ανθρώπινη φροντίδα, μπορεί να περάσουν τα τριάντα χρόνια ζωής.
Στην άγρια φύση, αντιμετωπίζουν την απώλεια του οικοσυστήματός τους και υποφέρουν από την υπεραλίευση που εξαντλεί τις πηγές τροφής τους.