Η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια για την περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, όπως σημείωσε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής προηγείται και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι εξετάζονται σενάρια που αφορούν είτε σε επέκταση των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί είτε σε νέα μέτρα με στόχο την ανακούφιση των επαγγελματικών και των εργαζομένων και τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα είναι σε θέση να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Πέτσας: Το άνοιγμα του τουρισμού δεν επιβάρυνε την κατάσταση

Αναφορικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό των εστιών και εκτίμησε ότι μετά την επιτυχημένη αντίδραση στην πρώτη φάση της πανδημίας, υπήρξε μια χαλάρωση, κυρίως στους νέους. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το άνοιγμα του τουρισμού δεν επιβάρυνε ιδιαίτερα την κατάσταση.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη νέα σχολική χρονιά, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σενάρια για τη λειτουργία τους. Είτε με εκ περιτροπής λειτουργία, είτε με καθολική λειτουργία και αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας.

Νέο πακέτο μέτρων και μειώσεις φόρων και εισφορών θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Σεπτεμβρίου. Αναφορικά με τη στάση της Γερμανίας και την αντίδρασή της για επιβολή κυρώσεων, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η γερμανική προεδρία θα πρέπει να σταθμίσει τα δεδομένα και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Τέλος, ο κ. Πέτσας αποκάλυψε ότι παρά την ακύρωση της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει από τη Θεσσαλονίκη έναν απολογισμό των όσων έχουν υλοποιηθεί τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης και θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών.