Όπως μεταδίδουν αραβόφωνα ΜΜΕ, εγκρίθηκε από επιτροπή της Βουλής της Αιγύπτου, η Συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα.

Το almashhadalaraby.com αναφέρει πως η Συνταγματική και Νομοθετική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη σημερινή της συνάντηση με επικεφαλής τον Εκπρόσωπο Nabil El-Gamal, έδωσε το «πράσινο φως» για τη συμφωνία μεταξύ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με τον ορισμό της ΑΟΖ τους. Η επιτροπή επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε συνταγματική ή νομική παραβίαση στη συμφωνία και ότι η μέθοδος έγκρισης υπόκειται στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, δημιουργείται μια μερική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και η οριοθέτηση αυτών των ορίων θα ολοκληρωθεί, όταν απαιτείται, μέσω διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο μερών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Οι διατάξεις της συμφωνίας ορίζουν ότι δεν θα υπόκειται σε κριτική, απόσυρση ή αναστολή εργασίας για οποιονδήποτε λόγο, καθώς μπορεί να τροποποιηθεί με συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, και η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από την ημερομηνία ανταλλαγής επικύρωσης.