Είναι γνωστό ότι ο Χάρης Βαρθακούρης έχει ιδιαίτερο χιούμορ στις αναρτήσεις που κάνει στα social media. Μάλιστα ο παρουσιαστής του Big Brother, κάνει συχνά αστεία σε αναρτήσεις που αφορούν τη σύζυγο και γενικά την οικογένειά του

Ωστόσο κάποιοι δεν είδαν με καλό μάτι την ανάρτηση που έκανε με αφορμή τα γενέθλια της κόρης του Μελωδίας που έκλεισε τα 10 της χρόνια, και ανάμεσα σε αυτούς και η Νάταλι Κάκκαβα που τη σχολίασε στην εκπομπή Καλημέρα Not, λέγοντας:

«Ο Χάρης έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χιούμορ. Προφανώς αυτό που έγραψε ήταν χιουμοριστικό, ατυχέστατο όμως. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αντιλαμβανόμαστε πότε κάποιος κάνει χιούμορ με το συγκεκριμένο κομμάτι. Ένας άνθρωπος που διαβάζει έστω και για πλάκα ότι “χαλάλι το ξύλο” δεν είναι ωραίο, είναι μια ατυχήσασα στιγμή» είπε η παρουσιάστρια της εκπομπής.

Να σημειώσουμε ότι ο Χάρης εκτός από τις ευχές στην κόρη του έγραψε και το εξής: «Όλες οι τιμωρίες και οι φορές που σε έχω αφήσει να κοιμηθείς νηστική στον κήπο, έπιασαν τόπο. Χαλάλι και το ξύλο» φράση η οποία προκάλεσε ποικίλα σχόλια… και λίγο αργότερα ο Χάρης έσβησε από το facebook. Λίγο μετά την εκπομπή ο Χάρης απάντησε σε όλα αυτά γράφοντας στο profile του στο facebook:

«Όταν κάποιος υπερασπίζεται ένα 0,05% (μπορεί να λέω και πολύ) που δεν έπιασε το αστείο μου, η λογική λέει ότι ανήκει σε αυτή τη μειοψηφία.

Είναι μια «ΑΤΥΧΗΣ στιγμή» για όσους δεν ανήκουν στο 99,95% που διαθέτει ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και αντιλήφθηκε το προφανές, ότι αστειεύομαι.

Όλα στο βωμό δημιουργίας εντυπώσεων. Κι εγώ ο βλάκας τσιμπάω το δόλωμα…

ΧΙΟΥΜΟΡ: είτε έχεις, είτε δεν έχεις. Όπως δεν υπάρχει «λίγο έγκυος» κάπως έτσι και με το χιούμορ.

ΥΓ. Αναμένω «υπεράσπιση» γι’αυτούς που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη. Harry Varthakouris».