Η ολλανδική έκδοση των Times ανέφερε στο website της μια μάλλον ασυνήθιστη ιστορία: Το θλιβερό τέλος μιας Ferrari Mondial που δηλώθηκε κλεμμένη πριν από 26 χρόνια. Με το ιταλικό σπόρτσκαρ να κρύβεται όλα αυτά τα χρόνια στον πυθμένα ενός ποταμού κοντά στο Amsterdam.

Η Αστυνομία που ήταν επιφορτισμένη με την έρευνα ύστερα από την κλοπή έκλεισε την υπόθεση το 1994 ύστερα από τις άκαρπες προσπάθειές της να εντοπίσει το αυτοκίνητο. Ο ιδιοκτήτης στη συνέχεια αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία με ποσό ισοδύναμο με την αξία του αυτοκινήτου. Αλλά, 26 χρόνια αργότερα, το αυτοκίνητο επανεμφανίστηκε καθώς εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάδυσης που έκαναν στην περιοχή πυροσβέστες.


Στις φωτογραφίες, η Ferrari Mondial βρίσκεται σε πολύ προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης. Μεγάλο μέρος του αμαξώματος του έχει καταστραφεί από την οξείδωση, το εσωτερικό είναι ένας σωρός λάσπης, ενώ το πίσω μέρος φαίνεται τρακαρισμένο.

Ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τη… ναυαγιαίρεση έχει τοποθετήσει προς το παρόν τη Mondial στην είσοδο του καταστήματός του για να προσελκύσει τους περίεργους και να απολάβει μιας καλής διαφήμισης στα κοινωνικά δίκτυα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένοι άνθρωποι ήδη αναζητούν πώς θα ανακτήσουν τον κινητήρα για να φτιάξουν ένα πρωτότυπο χαμηλό τραπεζάκι!

Το αυτοκίνητο θα πάει για ολική ανακύκλωση μόλις ολοκληρωθεί η επικοινωνιακή συμβολή του. Και αν θέλετε να ξαναθυμηθείτε τι εστί Ferrari Mondial, πατήστε εδώ…

Πηγή: drive.gr