Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Ευρώπη με τις χώρες να λαμβάνουν πιο αυστηρά μέτρα και να υποβάλλουν σε ελέγχους όλους τους ταξιδιώτες από τις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έσπασαν το φράγμα των 170.000 νεκρών και η Νέα Ζηλανδία αναβάλλει τις εκλογές.

Οι Γερμανοί τουρίστες που πέρασαν τις διακοπές τους στην Ισπανία υποχρεώνονται να υποβληθούν σε τεστ, καθώς η Γερμανία ανακήρυξε την Ιβηρική χώρα ως περιοχή μεγάλου ρίσκου.

Το Βερολίνο εξαίρεσε τα Κανάρια Νησιά όμως το τελειωτικό χτύπημα για τους Ισπανούς επιχειρηματίες του τουρισμού ήρθε από την TUI που απέσυρε όλα τα τουριστικά πακέτα της από την γερμανική αγορά έως τις 24 Αυγούστου.

Στις τουριστικές περιοχές της Ισπανίας βρίσκονται περίπου 30.000 Γερμανοί και η TUI τους καλεί να επιστρέψουν μέσα σε μία εβδομάδα. Στη Μαδρίτη εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Χιλιάδες έλεγχοι και στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ιταλίας το Φιουμιτσίνο.

Η Ρώμη ανησύχησε με τα 600 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και τους 13 θανάτους και αποφάσισε να επιβάλλει σε τεστ στα αεροδρόμιά της όλους τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη χώρα.

Σε νέο ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται και η Γαλλία. Περισσότερα από 3.300 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο και οι αρχές ετοιμάζουν νέα μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση.

Στις εισόδους και τις εξόδους της χώρας από και προς τη Βρετανία διεξάγονται τεστ για τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα τις πολύωρες καθυστερήσεις.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Ηνωμένες Πολιτείες θρήνησαν τις τελευταίες 24 ώρες πάνω από 500 νεκρούς και ανακοίνωσαν περισσότερα από 40.000 νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τις 170.000.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων υποχρέωσε την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, να αναβάλει την διεξαγωγή των εκλογών για δύο μήνες.