Σύσκεψη με αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19  συγκάλεσε τη  Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020, στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος. Συζητήθηκε επίσης η πορεία των ελέγχων για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και η εμπειρία  που αποκομίζουν τα στελέχη των εμπλεκομένων υπηρεσιών, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις στην κατεύθυνση να αντιμετωπιστούν αδυναμίες που επιτρέπουν τον επιπολασμό.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν η δράση των συναρμοδίων υπηρεσιών να ενταθεί, ώστε να διατηρηθεί, κατά το δυνατόν, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το μέχρι σήμερα καλό υγειονομικό αποτέλεσμα. Η παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών θα συνεχιστεί όπου παρατηρούνται συναθροίσεις πολιτών και θα διενεργούνται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, είτε αφορούν δημόσιους, είτε ιδιωτικούς χώρους. Καθώς αυξάνονται τα επίπεδα συναγερμού, οι έλεγχοι από μικτά κλιμάκια θα είναι συνεχείς, σε καθημερινή βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε: «Στην κρίσιμη αυτή επιδημιολογικά περίοδο που διανύουμε, επιβάλλεται η αυστηρή τήρηση των μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Πρέπει όλοι να δείξουμε την απαραίτητη ευθύνη και ωριμότητα. Ιδιαίτερα οι νέοι μας που επιστρέφουν μετά από καλοκαιρινές διακοπές δεν πρέπει να γίνουν άθελά τους φορείς μετάδοσης του ιού στους γονείς τους και σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Κανείς δεν είναι άτρωτος, πρέπει να προστατέψουμε όλοι την υγεία μας, είναι και ατομική μας ευθύνη, τηρώντας του απλούς κανόνες της χρήσης μάσκας, της καλής ατομικής υγιεινής και της τήρησης των αποστάσεων.

Η περιφερειακή αρχή βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με όλους τους φορείς ελέγχου. Θέλουμε δημόσια να τους ευχαριστήσουμε για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν, ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς. Είναι αναγκαίο  να συμβάλουμε στην ενίσχυση της προσπάθειάς τους, υλοποιώντας δράσεις που στηρίζονται στις προτάσεις τους». 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας Νικόλαος Ματούλας, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας ο Ανδρέας Γκίζας, από το Σώμα Επιθεώρησης  Εργασίας ΠΔΕΑΥΕ-ΠΔΕΗΙΟΝ η Βασιλική Σεϊντή, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γεωργία Πλώτα, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας Σοφία Συμεωνίδου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου Π.Ε. Αχαΐας Σπύρος Μουρτάς, ενώ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την Προϊσταμένη της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, Μαρία Καραμπελιά.