Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, Γιώργος Πατούλης για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργούνται από χθες με πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής στα λιμάνια της χώρας και στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τους καλοκαιρινούς τους προορισμούς.

Ο κ. Πατούλης μίλησε για τη δράση της περιφέρειας Αττικής και του ιατρικού συλλόγου Αθηνών, με βάση την οποία διενεργούνται επιδημιολογικοί δειγματοληπτικοί και εθελοντικοί έλεγχοι στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τα νησιά.

«Επειδή γνωρίζουμε ότι πολλοί πολίτες βρέθηκαν σε δημοφιλείς προορισμούς, θέλουμε να δημιουργήσουμε μέτωπο ασφάλειας ενημερώνοντας εκ νέου τον κάθε πολίτη ώστε να αντιληφθεί το πόσο σημαντικό είναι το να προσπαθήσει να διατηρήσει μερικά μέτρα ατομικής ευθύνης», είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 3.000 έλεγχοι και περισσότεροι από 300 μόνο χθες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός της ημέρας.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να πραγματοποιηθούν πάνω από 5.000 έλεγχοι συνολικά μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικίνης μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία από Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίνη, σημασία έχει τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όρους ασφάλειας. Υποστήριξε πως είναι απαραίτητο όλο το προσωπικό καθαριότητας, καθώς και υλικό καθαριότητας. Οι χώροι πρέπει να αερίζονται επαρκώς και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μεγαλύτερα διαλείμματα, ενώ πρέπει να είναι συνεχώς διαθέσιμες μάσκες για μαθητές και καθηγητές.

Ακόμα, σημείωσε πως μέσα στις τάξεις πρέπει να υπάρχει ο μικρότερος δυνατός αριθμός μαθητών, καθώς οι αποστάσεις δεν τηρούνται απαραίτητα ιδίως στα νηπιαγωγεία και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ τόνισε πως το σχολείο πρέπει να λειτουργεί στο χώρο του και η τηλεκπαίδευση είναι μόνο υποστηρικτική.