Είναι  πολλά τα λάθη ή τα ψεύδη που αναφέρει ο τούρκος πρόεδρος και δυστυχώς εμείς τα μεταβιβάζομεν από τις Τηλεοράσεις και τα Ραδιόφωνα στον Ελληνικόν Λαόν, ο οποίος τα θεωρεί ορθά, αφού δεν τυγχάνουν κάποιας διορθώσεως  ή αναφοράς της ορθότητας από τους Έλληνες Δημοσιογράφους.

Καστελόριζον

Αναφέρει συνεχώς και, δυστυχώς το επαναλαμβάνουν τα Ελληνικά ΜΜΕ, ότι το Καστελόριζον απέχει δύο χιλιόμετρα από την τουρκίαν ενώ  από την Αθήνα 570 χιλιόμετρα!!! Πρόκειται για άσχετον και απολύτως ατυχή παραλληλισμόν.  Όλα τα σημεία της Ελλάδος στο κέντρον ή στα άκρα, δεν απέχουν καθόλου από την πρωτεύουσαν αλλά ταυτίζονται με αυτήν. Με την άποψη αυτήν η οποία είναι η πραγματικότητα το Καστελόριζον απέχει από την τουρκίαν, (Άγκυρα) 570 χιλιόμετρα και όχι δύο όπως εκτός πραγματικότητας αναφέρει ο πρόεδρός της, ο οποίος έπρεπε να αποκρούεται από τα Ελληνικά ΜΜΕ! (βλ. άρθρον μας στο διαδίκτυον και τον έντυπον Τύπον από 19 Ιουνίου 2020 με τίτλον «Το Καστελόριζον εφάπτεται με την Ελλάδα. Δεν απέχει από αυτήν!».

Μήκος ακτογραμμών

Συχνά αναφέρει ο τούρκος πρόεδρος ότι η χώρα του έχει την μεγαλύτερην ακτογραμμήν. θέλοντας μ’ αυτήν την ανακριβή αναφοράν να πλήξει την Ελλάδα και να φανεί υπερέχων!!. Δεν απεκρούσθη ποτέ αυτή η έκφραση από τα Ελληνικά ΜΜΕ και έτσι όλοι νομίζουν ότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρόκειται για ανακρίβειαν εσκεμμένην. Η Ελλάδα έχει  μεγαλύτερην ακτογραμμήν  από την τουρκίαν και από όλες τις χώρες της Μεσογείου   και κατατάσσετε ενδεκάτη παγκοσμίως με μήκος ακτογραμμής 13.676 χιλιόμετρα, ενώ η τουρκία έχει ακτογραμμήν μήκους  το ήμισυ περίπου της Ελληνικής, ήτοι 7.200 χιλιομέτρων και είναι στην 21ην σειράν!  Πως αναφέρει συνεχώς ο τούρκος ότι η χώρα του έχει την μεγαλύτερην ακτογραμμήν; Ιδού ένα εμφανέστατον ψεύδος το οποίον σίγουρα θα χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα στις διαβουλεύσεις που θέλει μαζύ μας. Οι υπεύθυνοι εκ μέρους μας στις μελλοντικές συζητήσεις γνωρίζουν την περίπτωση για να τον αποστομώσουν;;;;

Ονομασία πλοίων

Η κατά κόρον αναφορά του ονόματος των παραβιαζόντων τα Ελληνικά θαλάσσια ύδατα  τουρκικών  πλοίων, δεν είναι ενδεδειγμένη. Έπρεπε να παραλείπεται και να γίνεται αναφορά π.χ. το  τουρκικόν ερευνητικόν ή το πλοίον απλώς, ή  το πειρατικόν ευρίσκεται εντός της  Ελληνικής ΑΟΖ. Το να αναφέρομεν χιλιάδες φορές την ημέραν το όνομά του πλοίου  τουρκιστί, δεν είναι δόκιμον. Πριν μήνες είχαμεν περιπέτειαν με το δικόν μας «Νικηφόρος Φωκάς». Τα τουρκικά μέσα έλεγαν «το πλοίον» ή «το πολεμικόν της γείτονος». Το ένδοξον όνομα «Νικηφόρος Φωκάς» δεν το εξεστόμισαν ποτέ!!

Αδυναμία ερευνών

Αναφέρουν οι ρεπόρτερ μας, ότι το πειρατικόν αδυνατεί να κάμει έρευνες λόγω θορύβου των πολεμικών πλοίων! Δεν είμαι ειδικός σ’  αυτά, αλλά διερωτώμαι, είναι δυνατόν πλοία απέχοντα  10 ή 20 νμ από το πειρατικόν να εμποδίζουν την δράση του; Τότε αν  παρακολουθούσαν  τα Ελληνικά από κοντά το εκάστοτε ερευνικόν  θα το καθιστούσαν απολύτως ανεργόν!!!

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, αλλά ας αρκεσθούμεν σ’ αυτές. Θα τύχουν «ευηκόου ωτός»;;;;