Το Σωματείο Ιπποκράτης σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: "Άμεση ήταν η αντίδραση της Διοίκησης για το συμβάν της Παρασκευής στο χειρουργείο, για το οποίο κίνησε ήδη την διαδικασία σχετικής Ε.Δ.Ε, όπως το ζητήσαμε εξάλλου και κατά την γνωστή σχετική παράσταση διαμαρτυρίας μας, το Σωματείο και οι Εργαζόμενοι του χειρουργείου, την Δευτέρα 10/8/30.

Δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνουμε ότι αυτό το Σωματείο δέν ανέχεται και δεν πρόκειται να ανεχθεί  ποτέ, την προσβολή κανενός μέλους του και από κανέναν, πολύ δε περισσότερο δεν χαρίζεται στην εξύβριση του από κανέναν γιατρό και σε οποιοδηποτε τέτοιο περιστατικό, σίγουρα θα βρεθεί απεναντί τους.

Συνεπώς δεν μας τρομάζουν ούτε οι απειλές για μηνύσεις, ούτε οι υπερευαισθησίες κάποιων για την μη διατάραξη των υπηρεσιών μας, υπερευαισθησίες που σηματοδοτούν σκύψιμο το κεφάλι, κλπ άλλες ενέργειες και πρακτικές εκφοβισμού μαρτύρων ή Συναδέλφων που δεν χαρίζονται σε τέτοιες πρακτικές. 

Όταν έχουμε δίκιο, όπως στην προκειμένη περίπτωση με το συμβάν του χειρουργείου, δεν κάνουμε πίσω ποτέ και σε κανέναν και αυτό να το κατανοήσουν άπαντες, και ιδιαιτέρωςοι όποιοι "προστάτες" και ειδικά αυτοί που δεν είναι και άμοιροι ευθυνών. 

Βέβαια να τονίσουμε και να επισημάνουμε, ότι σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις τριβών, που σαφώς δεν ήταν αυτού του επιπέδου, μπορεί να είμασταν συγκαταβατικοί γιατί υπήρξαν οι εκατερωθεν εξηγήσεις και οι συγνώμες, κάτι που δεν υπήρξε στην προκειμένη περίπτωση".