Η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία από το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ, στις γειτονιές του Δήμου μας και σε όλη την Περιφέρεια, σε συνεργασία και με την ΠΕΔ ΔΕ, ήταν μια μεγάλη προσφορά στον λαό, που σε συνθήκες περιορισμών διψούσε για ψυχαγωγία και αισιοδοξία με υπευθυνότητα και ασφάλεια. Η παράσταση, διασκευασμένη ειδικά για τις συνθήκες υγείας που απαιτούνται, με περιορισμένη σωματική επαφή, ταξίδεψε στους περισσότερους δήμους της περιφέρειας και έδωσε 26 παραστάσεις. Έντεκα (11)  παραστάσεις δόθηκαν με τη στήριξη της ΠΕΔ στους δήμους Αιγιαλείας, Ερυμάνθου, Ζαχάρως, Καλαβρύτων, Αρχαίας Ολυμπίας, Πύργου, Ακτίου-Βόνιτσας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ήλιδας και Ναυπακτίας. Έξι (6) παραστάσεις σε γειτονιές του Δήμου μας, σε Α. Συχαινά, Α. Καστρίτσι, Κατασκήνωση, Περιβόλα, Βούντενη και Ψαθόπυργο και οι άλλες εννέα (9) σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας.

Ξεχωριστές ήταν οι παραστάσεις σε αρχαία θέατρα της Περιφέρειας, στο Αρχαίο θέατρο Αιγείρας, το Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών, το Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας. Άλλα θέατρα, όπως το θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία, το θέατρο Ροντήρη στον Πλάτανο ορεινής Ναυπακτίας, το θέατρο Δάρα, το Κηποθέατρο Α. Σικελιανός στη Λευκάδα και εμβληματικοί χώροι, όπως ο αύλειος χώρος στις Καπναποθήκες Παπαστράτος στο Αγρίνιο, άκουσαν το «τραγούδημα» της Γκόλφως.

Σε όλες τις παραστάσεις η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ήταν άψογη, όπως και η φιλοξενία και η επικοινωνία που έφερε καρπούς και δυνατότητες συνεργασίας με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που, με τις υποδομές του, μπορεί να υποστηρίξει τον πολιτισμό σε δήμους της περιφέρειας με ανταλλαγές παραστάσεων, σεμινάρια θεατρικής παιδείας και εργαστήρια, στο άμεσο μέλλον.

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με το ΑΡΜΑ, με τη συνεργασία με όλους τους δήμους και με τη σταθερή στήριξη του Δήμου μας, εκπληρώνει πλήρως τους σκοπούς που δημιουργήθηκαν τα ΔΗΠΕΘΕ, επιβεβαιώνει τον ρόλο του και ως «περιφερειακό» θέατρο και δείχνει ότι δεν υπάρχει κρίση στα ΔΗΠΕΘΕ αλλά η πολιτική βούληση να έχει ο λαός πολιτισμό σε κάθε γειτονιά, στο μικρότερο χωριό, στα σχολεία και στα ιδρύματα.

Στον άμεσο προγραμματισμό του ΔΗΠΕΘΕ, εφόσον έχουμε καλά νέα στο θέμα της υγείας, είναι να συνεχίσει το ΑΡΜΑ το Φθινόπωρο με παραστάσεις σε γειτονιές και στα λύκεια όλης της περιφέρειας, όπως ζήτησαν πολλοί υπεύθυνοι πολιτισμού των δήμων που εντυπωσιάστηκαν από την παράσταση και είδαν ότι είναι χρήσιμο μάθημα για την καλλιέργεια ώριμων συναισθηματικά νέων ανθρώπων.