Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι διαφορετικό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο οι ταξιδιώτες ανά την υφήλιο αναζητούν τη γαλήνη σε ειδυλλιακές παραλίες – ασφαλή καταφύγια, ιδανικά για social distancing σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Λόγος για τον οποίο η βρετανική εφημερίδα Mirror δημοσίευσε έναν κατάλογο με τις δέκα πιο πριβέ, ειδυλλιακές παραλίες της Ευρώπης, που επέλεξε η βρετανική tour operator LoveHolidays βάσει αξιολογήσεων πελατών του TripAdvisor και ανάμεσά τους φιγουράρουν -μαντέψτε – τέσσερις ελληνικές.

Άχλα – Άνδρος

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η παραλία Άχλα της Άνδρου, βόρεια της Χώρας, κάτω από το χωριό της Βουρκωτής, με τα «ψιλά λευκά βότσαλα και την άμμο» - όπως σημειώνει το δημοσίευμα - και τα μοναδικά «σμαραγδένια νερά», ήσυχα ακόμη και με δυνατό άνεμο. Την παραλία πλαισιώνουν από το ένα άκρο το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και από το άλλο ο φάρος της Γριάς.

Η εν λόγω παραλία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στους τουρίστες και η πρόσβαση είναι εφικτή διά ξηράς μέσω χωματόδρομου, αλλά και διά θαλάσσης και τον Αύγουστο γεμίζει συνήθως με σκάφη, κότερα και βάρκες.

Κιμηλιά – Κεφαλονιά

Στην τρίτη θέση του καταλόγου βρίσκεται η παραλία Κιμηλιά της Κεφαλονιάς, που αν και δεν είναι ιδιαίτερα άγνωστη, ωστόσο προσφέρει στους επισκέπτες περισσότερη ησυχία από άλλα μέρη του νησιού.

Η Κιμηλιά βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Κεφαλονιάς, στην χερσόνησο της Ερίσσου, κοντά στο Φισκάρδο. Προικισμένη με πρασινογάλανα, κρυστάλλινα νερά και μια καταπράσινη φύση η βοτσαλωτή αυτή παραλία δεσπόζει σ’ ένα εντυπωσιακό τοπίο, που καλεί τον επισκέπτη να το εξερευνήσει και είναι προσβάσιμη πεζή μέσω ενός κοντινού δάσους.

Δαφνούδι – Κεφαλονιά

Ακολουθεί μια άλλη παραλία της Κεφαλλονιάς, το Δαφνούδι, «μια απόμερη λίμνη γνωστή για τα πανέμορφα κρυστάλλινα νερά, τη βοτσαλωτή ακτή και το πλούσιο καταπράσινο τοπίο», όπως αναφέρει η Μirror.

Βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του νησιού και φθάνει κανείς σ’ αυτήν ακολουθώντας ένα μονοπάτι περίπου 600 μ. μέσα από το κυπαρισσόδασος, που εξασφαλίζει ότι δεν είναι πολυσύχναστη.

Κεδρόδασος Αλυκού – Νάξος

Στην έβδομη θέση της πρώτης δεκάδες με τις κορυφαίες πριβέ παραλίες της Ευρώπης φιγουράρει το Κεδρόδασος Αλυκού στη Νάξο, «μια θεαματική, αμμουδερή παραλία, βγαλμένη από καρτ ποστάλ με τυρκουάζ νερά κι ένα εντυπωσιακό δάσος κέδρων», αναφωνεί η Mirror.

H παραλία, μια από τις πιο εξωτικές που θα συναντήσει κανείς στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του, πολύ κοντά στον οικισμό Πυργάκι και σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από τη Χώρα . Αν και προσελκύει ντόπιους, είναι σχετικά ήσυχη λόγω του ότι απέχει λίγο από το δρόμο.

Aκολουθεί ο κατάλογος της LoveHolidays με τις κορυφαίες πριβέ παραλίες της Ευρώπης: