Συστατικά
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 ml γάλα
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • 3 φλιτζάνια σπανάκι
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κουτ. της σούπας κορν φλάουερ
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος μαγειρέματος
  • Αρχικά, σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και το αφήνεις να ζεσταθεί. Μόλις πάρει βράση, προσθέτεις τον σολομό, τον αλατοπιπερώνεις και τον τσιγαρίζεις για 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Κλείνεις τη φωτιά και τοποθετείς τα φιλέτα σου σε ένα πιάτο, αφήνοντας τα στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνεις το βούτυρο, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Περιχύνεις το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτεις τα ντοματάκια για 2 περίπου λεπτά.
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και περιχύνεις την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας παράλληλα, για να «δέσει» το μείγμα σου.
  • Από πάνω ρίχνεις το σπανάκι και την παρμεζάνα, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτεις το κορν φλάουερ και ανακατεύεις.
  • Μετά από λίγο, προσθέτεις το κάθε φιλέτο σολομού στο τηγάνι και το βράζεις σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά.
  • Σερβίρεις με άφθονο τυρί και απολαμβάνεις!

Πηγή: tlife.gr