Στο υψηλότερο επίπεδο από το μακρινό 2001 διαπραγματεύεται η μετοχή της Sony, με τους αναλυτές να αναμένουν ράλι το επόμενο έτος, καθώς ο τεχνολογικός ιαπωνικός κολοσσός ετοιμάζεται να λανσάρει την κορυφαία κονσόλα παιχνιδιών PlayStation 5.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv εκτιμούν ότι οι μετοχές της Sony θα φθάσουν τα 90,35 δολάρια τους επόμενους 12 μήνες, υψηλότερα περίπου 9,5% από το κλείσιμο της μετοχής την περασμένη Τετάρτη. Η bullish εκτίμηση των αναλυτών αποδίδεται στις ισχυρές επιδόσεις της ενότητας του gaming και την ανάκαμψη των οθονών.

Έρχεται το Playstation 5

H Sony έχει επικεντρωθεί στο κομμάτι των παιχνιδιών της και εξού στο πρώτο τρίμηνο ο συγκεκριμένος πυλώνας της εταιρείας αντιπροσώπευε περίπου το 54% του συνολικού λειτουργικού κέρδους.

Την ξέφρενη πορεία της Sony δεν κατάφερε να ανακόψει ο κορονοϊός, και αυτό γιατί εν μέσω παγκόσμιου lockdown, η Sony πούλησε 91 εκατομμύρια μονάδες λογισμικού - ή παιχνίδια! Αυτή ήταν μια αύξηση της τάξης του 82% (σε ετήσια βάση), ακόμη και όταν οι πωλήσεις κονσολών μειώθηκαν. Από το συνολικό αριθμό των παιχνιδιών που πουλήθηκαν, το 74% προήλθε από ηλεκτρονικες λήψεις, που ήταν και ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφηκε.

Παράλληλα στη συνδρομητική υπηρεσία της Sony, PlayStation Plus, η εταιρεία είδε τους αριθμούς συνδρομητών να φτάνουν τα 44,9 εκατομμύρια στο β' τρίμηνο, από τα 36,2 εκατομμύρια το αντίστοιχο τρίμηνο το 2019.

«Αυτές οι τάσεις θα βοηθήσουν τα κέρδη της Sony να ενισχυθούν», ανέφεραν οι αναλυτές στο CNBC.

«Σε όλο το ταμπλό αν κοιτάξετε συγκεκριμένα τα παιχνίδια, αυτό που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό ήταν η ισχυρή, (80%) αύξηση των πωλήσεων ψηφιακού περιεχομένου που οδήγησε σε έντονη αύξηση των κερδών τόσο στο α' τρίμηνο, με τις προσδοκίες να παραμένουν υψηλές για ολόκληρο το έτος» ανέφερε ο Damian Thong, επικεφαλής της έρευνας τεχνολογίας της Ασίας στην 

Βασικός μοχλός της Sony το PS5

«Το PS5 θα είναι σίγουρα ο βασικός μοχλός της Sony φέτος», δήλωσε ο Serkan Toto, CEO της ιαπωνικής εταιρείας παιχνιδιών Kantan Games.

«Περιμένω να πουληθούν 6 εκατομμύρια μονάδες. Η ισχυρή αφοσίωση των χρηστών, η ισχύς στις ψηφιακές πωλήσεις θα πρέχουν «ορμή κερδών» για τη Sony την επόμενα δυο χρόνια έως τρία χρόνια», τονίζει.