Τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο, όταν είναι απαραίτητα τα μαθήματα δια ζώσης, εξετάζουν οι υγειονομικές αρχές.

Μιλώντας στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, αποκάλυψε ότι συζητείται η επιστροφή των φοιτητών να γίνεται με αρνητικό τεστ κορωνοϊού. «Επειδή υπάρχει η πρόταση στο τραπέζι, οι φοιτητές να επιστρέψουν στα μαθήματα, όπου χρειάζεται δια ζώσης, γίνεται μία συζήτηση με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό, γιατί όπως καταλαβαίνετε οι φοιτητές είναι ακριβώς η ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία μιλάμε αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μία συζήτηση που μπορεί να πρέπει οι φοιτητές, πριν επιστρέψουν στα Πανεπιστήμια για τα δια ζώσης μαθήματα, να χρειάζεται να κάνουν τεστ για τον Covid-19», είπε, τονίζοντας: «Υπάρχει μία συζήτηση, δεν έχει παρθεί καμία απόφαση».

Όπως εξήγησε η κα Κοτανίδου, «ακόμη δεν έχουμε φτάσει στην τελική λύση. Ολα αυτά είναι θέμα συζήτησης αυτή τη στιγμή. Μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων η κα Κοτανίδου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η συζήτηση που έχει γίνει στην Επιτροπή είναι ναι να ανοίξουν τα σχολεία, εάν χρειαστεί αυτό που έχουμε πει, θα πρέπει να συνεννοηθούμε και με το υπουργείο Παιδείας είναι να ανοίξουν τα σχολεία με μάσκες».