Τι θα λέγατε σε μία ομάδα ανθρώπων που αποφάσισε από μόνη της και πήρε την πρωτοβουλία να ομορφύνει ένα από τα πιο γνωστά μέρη του Ρίου και να το μετατρέψει σε μια οργανωμένη παραλία που πλέον χαίρονται οι κάτοικοι της περιοχής και οι Πατρινοί;

Θα λέγατε ασφαλώς χίλια μπράβο. Σε έναν καλλιτέχνη που στο πλαίσιο των εργασιών βελτίωσης της παραλίας θα έπαιρνε το πινέλο του και θα έβαζε σχέδιο, ζωή και χρώματα στα αποδυτήρια που πλέον έχουν μπει εκεί;

Και εκεί θα λέγατε 10.000 μπράβο. Είναι καιρός λοιπόν να αρχίσετε από τώρα να τα λέτε. Ο σύλλογος της Ζωοδόχου Πηγής Ρίου ήταν αυτός που είχε την αρχική ιδέα της αξιοποίησης της δυτικής παραλίας, της λεγόμενης ελεύθερης ακτής που πριν ήταν ένας χώρος απόθεσης μπαζών της Κτηματικής Υπηρεσίας. Πέτυχε την μεταμόρφωση του χώρου, σε συνεργασία με τον Δήμο και τους κατοίκους του Ρίου. 


Η αντιπρόεδρος του συλλόγου είναι η ζωγράφος Κατερίνα Κουκούρη που ξεκίνησε τις εργασίες διακόσμησης των αποδυτηρίων βάζοντας φαντασία.

Το αποτέλεσμα θα το δείτε αν περάσετε και κάνετε το μπάνιο σας από την Ελεύθερη Ακτή. Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα από πλευράς Δήμου να προχωρήσει σε ένα τέτοιο έργο, διακοσμώντας και τις υπόλοιπες καμπίνες που έχει σε άλλα μέρη της πόλης εν όψει του ερχόμενου καλοκαιριού.

Η Κατερίνα Κουκούρη δείχνει τον δρόμο. Ο φακός του Χάρη Καραβαγγέλη την πέτυχε επί το έργον.