Τρία πράγματα είναι σίγουρο ότι τα λατρεύει ο Στέλιος Ρόκκος. Τη μουσική, την ξυλουργική και ίσως περισσότερο από όλα, τα ζώα. Αφήνοντας για λίγο τη μουσική στην άκρη, σκέφτηκε να συνδυάσει την αγάπη του για τα άλλα δύο για καλό σκοπό.

Ανταποκρίθηκε, λοιπόν, στην πρόταση του δήμου Λήμνου, από όπου και κατάγεται και έφτιαξε ειδικά ξύλινα προστατευτικά πλαίσια για τις ταΐστρες και τις ποτίστρες προορίζονται για τις αδέσποτες γάτες. Κι όπως είναι φυσικό, ο Δήμος Λήμνου τον ευχαρίστησε δημόσια γι αυτή του την πράξη που μάλιστα έγινε χωρίς αντίτιμο.

«Ο Δήμος Λήμνου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον γνωστό καλλιτέχνη και συμπατριώτη μας Στέλιο Ρόκκο, για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας για την δωρεάν κατασκευή προστατευτικών πλαισίων, τα οποία θα τοποθετηθούν στις ταΐστρες και ποτίστρες που προορίζονται για τις αδέσποτες γάτες και εν συνεχεία θα εγκατασταθούν στα χωριά του Δήμου μας.

Παρά τις πολλές υποχρεώσεις του, ο Στέλιος Ρόκκος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρότασή μας για την κατασκευή τους, συμβάλλοντας με την προσωπική του εργασία και τη διάθεση του υλικού στην ευζωία των αδέσποτων του τόπου μας, εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο τα φιλοζωικά του αισθήματα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.