Αίσια κατάληξη είχε η περιπέτεια 17χρονου στο Μάζι Κλειτορίας Καλαβρύτων, που "εγκλωβίστηκε" στο βουνό όταν έχασε τον προσανατολισμό του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του που διήρκησε περίπου 5 ώρες. Tελικά ο έφηβος βρέθηκε σε καλή κατάσταση, αν και εξουθενωμένος.

Ο νεαρός, επισκέπτης στο χωριό, ξεκίνησε στις 4μμ και μετά από 3 ωρες πεζοπορία, κατάλαβε οτι έχει χαθεί... Ειδοποίησε αρχικά με το κινητό του στο χωρίο, αλλά ήταν αδύνατο να εντοπιστεί. Με το φως της ημέρας να έχει φύγει, ο νεαρός, κάλεσε το "112", έγινε εντοπισμός του και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Η Π.Υ.Καλαβρύτων, οργάνωσε άμεσα ομάδα διάσωσης, αποτελούμενη από 5 άντρες με επικεφαλής τον κ. Νέστορα Τζούδα και με την βοήθεια κτηνοτρόφου της περιοχής ξεκίνησαν μια δύσκολη επιχείρηση, που κράτησε 5 ωρες μεσα στην νύχτα, σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή και σε υψόμετρο στα 1600 μέτρα.

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα και 9 άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων με επικεφαλής τον Διοικητή της υπηρεσίας κ. Βασίλειο Μαρτζάκλη, ένα περιπολικό του Α.Τ.Κλειτορίας με 2 άντρες, ένω αργότερα έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ, με 5 άντρες που δεν χρειάστηκε όμως να επέμβει.

Παρών και ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης και ο αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Σωτήριος Δουκλιάς.

Ο νεαρός βρέθηκε εξουθενωμένος σε καλή όμως κατάσταση.


Πηγή: kalavrytanews.gr