Μεγάλη καθυστέρηση έχει σημειωθεί με τα voucher και τους παιδικούς σταθμούς που είναι να πάνε για φέτος τα νήπια της Πάτρας.

Το όλο θέμα εξελίσσεται σε έναν «πονοκέφαλο» για τον Κοινωνικό Οργανισμό.

Ως γνωστόν οι αιτήσεις των γονέων για τα προγράμματα αυτά καθυστέρησαν αρκετά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προθεσμία φέτος έληξε στις 5 Αυγούστου.

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την ενημέρωση, που έχει ο Κοινωνικός Οργανισμός από το αρμόδιο υπουργείο, αναμένονται να βγουν στις 21 Αυγούστου. Η χρονιά, όμως, με βάση τα όσα ισχύουν έως τώρα, θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Τι σημαίνει αυτό; Οι υπάλληλοι του Κοινωνικού Οργανισμού, μαζί με τους γονείς των νηπίων, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες που χρειάζονται (κατάθεση σχετικών εγγράφων, επιλογή του παιδικού σταθμού, κατανομή των δικαιούχων κτλ), μέσα σε λίγες ημέρες.

«Είναι ένα πρόβλημα σημαντικό για μας η καθυστέρηση που έχει παρουσιαστεί σε όλη αυτή την διαδικασία» τονίζει ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, Θόδωρος Τουλγαρίδης.

«Θα έχουμε θέμα. Εκτός πια αν το ξεκίνημα της λειτουργίας των παιδικών σταθμών καθυστερήσει λόγω του νέου κύματος της πανδημίας».

Πάνω σε αυτό, το τελευταίο διάστημα ακούγονται ολοένα και περισσότερα πράγματα. Όμως από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση μέχρι ώρας, οι υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να τρέξουν τις διαδικασίες με βάση τα ισχύοντα.

Θυμίζουμε ότι η κατάθεση των εγγράφων και η επιλογή του Παιδικού Σταθμού γίνεται φέτος μόνο ηλεκτρονικά.