Το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστών φοράει τη μάσκα του στους εσωτερικούς χώρους των κεντρικών ναών της Πάτρας.

Αυτό υποστηρίζουν κύκλοι των ανώτερων κλιμακίων της Ιεράς Μητρόπολης, βλέποντας τη κίνηση που υπάρχει στις εκκλησίες της Πάτρας αυτές τις μέρες που λόγω του Δεκαπενταύγουστου οι ναοί δέχονται αρκετό κόσμο.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστών, μικρών και μεγάλων φορούν τις μάσκες τους, κρατώντας ταυτόχρονα τις αποστάσεις ασφαλείας, με βάση τους όρους και τους κανόνες που συστήνουν στην Ιερά Οικουμενική Σύνοδο οι επιστήμονες και τους οποίους η τελευταία τους έχει αποδεχθεί.

Ο προϊστάμενος του Αγίου Ανδρέα Νικόλαος Σκιαδαρέσης, μιλώντας για το θέμα αυτό, σε ότι αφορά την χρήση της μάσκας στον Πολιούχο ναό της Πάτρας τονίζει: «Ασφαλώς και φορούν τη μάσκα οι πιστοί», ενώ προσθέτει:

«Προσπαθούμε και τηρούμε στο μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό τα όσα μας έχει ορίσει η Ιερά Οικουμενική Σύνοδος. Από εκεί και πέρα δεν έχω να πω κάτι περισσότερο.

Η θέση του Μητροπολίτη μας του Σεβασμιότατου κ.κ. Χρυσοστόμου είναι ξεκάθαρη και οι εντολές του προς όλους τους ναούς της επικράτειας της Μητρόπολης σαφέστατες και στην ίδια κατεύθυνση».

Πράγματι, την περασμένη Κυριακή στη Θεία Λειτουργία, στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, εννέα στους δέκα πιστούς φορούσαν τη μάσκα τους και μάλιστα αρκετοί από αυτούς περίμεναν υπομονετικά στη σειρά τους για να κοινωνήσουν. 

Θυμίζουμε ότι ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος έχει δώσει από την αρχή της κατάστασης αυτής που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό εντολή να τηρούνται στο έπακρο τα μέτρα των ειδικών επιστημόνων.

Το ίδιο, σύμφωνα πάντα με τους εκκλησιαστικούς κύκλους, κάνει και τώρα που προέκυψε το ζήτημα της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Άλλωστε, σε όλους τους ναούς της Πάτρας, υπάρχουν πινακίδες που απευθύνονται στους πιστούς και οι οποίες τονίζουν ξεκάθαρα ότι είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.