Στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής επέστρεψε η καθημερινότητα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Μυρσίνης, στην Ηλεία, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε με τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων.

Όλα τα δείγματα που πάρθηκαν από τους πρόσφυγες, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές μετά το συμβάν ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό και το γεγονός αυτό καθησύχασε άπαντες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι σταμάτησαν να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της λειτουργίας του κέντρου Γιώργο Αγγελόπουλο, τα μέτρα στη δομή ήταν έτσι και αλλιώς αυστηρά όλο αυτό το διάστημα από την πανδημία και μετά.

«Τα κρούσματα δεν είχαν να κάνουν με την εσωτερική λειτουργία της δομής, αυτό είναι γνωστό. Παίρνουμε αυστηρά μέτρα, φορούμε τη μάσκα και τηρούμε τους κανόνες που υπάρχουν για να αποφύγουμε, κάθε κίνδυνο διασποράς»  τονίζει.

«Πλέον δεν υπάρχει κανένα θέμα, ωστόσο πρέπει να προσέχουμε». Θυμίζουμε ότι τα κρούσματα που εντοπίστηκαν είχαν κολλήσει προφανώς τον ιό από έξω, όταν είχαν βγει σε άδεια και επέστρεψαν στην δουλειά τους.

Πρόκειται για έναν μεταφραστή από την Πάτρα και τον βοηθό του (και αυτός από την Αχαϊκή πρωτεύουσα) που κόλλησαν τον γιατρό του ΕΟΔΥ. Οι τρεις παραμένουν σε καραντίνα, κατ’ οίκον και περιμένουν την μέρα που θα κάνουν το επόμενο τεστ για να δείξει αν έχουν θεραπευτεί ή όχι.

Στο μεταξύ το κέντρο της Μυρσίνης που είχε κλείσει για μία εβδομάδα σχεδόν, κόβοντας τις επαφές του με τον έξω κόσμο, είναι πλέον και πάλι ανοικτό, ενώ ο φυσιολογικός φόβος από την κοινότητα μετά τον εντοπισμό των τριών κρουσμάτων είναι παρελθόν.

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι αυτή τη στιγμή στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη, διαμένουν 328 πρόσφυγες, ενώ στο σύνολο τους σχεδόν είναι οικογένειες με μικρά παιδιά.