Άγνωστα στιγμιότυπα από την κοινή ζωή του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, φέρνει στην δημοσιότητα η νέα βιογραφία που κυκλοφόρησε σήμερα, όπως επίσης και «καυτές» αποκαλύψεις σχετικά με την αποχώρηση του ζευγαριού από την βασιλική οικογένεια αλλά και την διαμάχη τους με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έχουν δηλώσει ότι δεν συμμετείχαν στην βιογραφία αυτή, την οποία συνέγραψαν δύο βασιλικοί συντάκτες και η οποία παρέχει μια δραματική και εξατομικευμένη περιγραφή των γεγονότων που οδήγησαν στην δραματική αποχώρηση των Σάσεξ από την βασιλική ζωή.

Το βιβλίο Finding Freedom («Βρίσκοντας την Ελευθερία») που κυκλοφορεί από σήμερα και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις «Χάρτινη Πόλη», προσφέρει επίσης μια νέα ματιά για το πώς απομακρύνθηκαν ο πρίγκιπας Χάρι με τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, με την διαμάχη τους να φέρεται πως ξεκίνησε όταν ο μεγαλύτερος αδερφός αναφέρθηκε στην Μέγκαν ως «αυτό το κορίτσι» και εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με το γεγονός πως ίσως βιαζόταν.

Οι συγγραφείς λένε πως ο πρίγκιπας Χάρι ένιωσε «πως οι άνθρωποι που εργάζονταν για τον αδερφό του είχαν κατασκευάσει πράγματα ώστε να κάνουν τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να φαίνεται καλός, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε πως ο Χάρι θα φαινόταν το κακό παιδί».

Επίσης, πηγές κοντά στο ζευγάρι ισχυρίζονται πως οι βασιλικοί βοηθοί φοβόντουσαν την δημοτικότητα της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι σε σχέση με της βασιλικής οικογένειας και λένε επίσης πως ζήλευαν τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον που είχαν πάντα τους καλύτερους ρόλους ενώ οι ίδιο δεν ένιωθαν την υποστήριξη από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η ιδιαίτερη σχέση της Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Κάρολο

Στην νέα βιογραφία, γίνεται γνωστός ο πολύ στενός δεσμός της Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Κάρολο, τον οποίο θεωρεί «δεύτερο πατέρα» της. Λέγεται ότι ο πεθερός της ήταν πολύ «υποστηρικτικός και στοργικός» από την στιγμή που γνωρίστηκαν με μια πηγή να λέει στους συγγραφείς πως η Μέγκαν Μαρκλ δεν θεωρούσε τον Κάρολο πεθερό της, αλλά «δεύτερο πατέρα της».

Μάλιστα, ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν αυτός που συνόδευσε την Μέγκαν στον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, όταν ο πατέρας της Τόμας Μαρκλ αναγκάστηκε να αποσυρθεί για λόγους υγείας. Είχε επίσης, ντροπιάσει το ζευγάρι λίγο πριν το γάμο του, καθώς συνεργάστηκε με ένα πρακτορείο φωτογραφιών για μια σειρά λήψεων, που οδήγησαν σε διαμάχη μεταξύ πατέρα και κόρης.

Το βιβλίο λέει πως ο πρίγκιπας Κάρολος συμπάθησε πάρα πολύ την Μέγκαν Μαρκλ, την οποία ένας φίλος του περιέγραψε ως μια «αυθάδη, γεμάτη σιγουριά και όμορφη Αμερικανίδα». Οι συγγραφείς γράφουν: «Η Μέγκαν είχε τους δικούς της λόγους να θαυμάζει τον πεθερό της, που την συνόδευσε στην εκκλησία όταν ο πατέρας της το ακύρωσε την τελευταία στιγμή».

Δεν ήταν απλά πεθερός της, αλλά ο δεύτερος πατέρας της

Εκείνη την περίοδο, μια πηγή είχε δηλώσει πως η Μέγκαν Μαρκλ «βρήκε έναν τόσο υποστηρικτικό και στοργικό πατέρα στο πρόσωπο του Καρόλου, ο οποίος πραγματικά άλλαξε την ζωή της προς το καλύτερο». Δεν επρόκειτο για πεθερό, αλλά για «δεύτερο πατέρα, όπως τονίζει η πηγή.

Ένας φίλος του Καρόλου είπε πως ο πρίγκιπας της Ουαλίας «είχε εντυπωσιαστεί από την πραγματική λάμψη της Μέγκαν Μαρκλ. Είναι μια αυθάδης, γεμάτη αυτοπεποίθηση, όμορφη Αμερικανίδα. Του αρέσουν οι δυνατές, γεμάτες αυτοπεποίθηση γυναίκες. Είναι έξυπνη, γεμάτη αυτογνωσία και μπορώ να καταλάβω γιατί δημιουργήθηκε τόσο σύντομα μια δυνατή φιλία».

Στον πρίγκιπα Κάρολο άρεσε πραγματικά η ενέργεια της Μέγκαν Μαρκλ. «Ο πρίγκιπας πάντα ήταν λάτρης των ανθρώπων των Τεχνών, όπως η Έμα Τόμσον, με την οποία είναι φίλοι εδώ και πολλά χρόνια» είπε μια άλλη πηγή.
Βασιλικά μαθήματα από την Ελισάβετ στην Μέγκαν Μαρκλ

Μια άλλη πληροφορία που γίνεται γνωστή μέσα από τις σελίδες του βιβλίου είναι πως η Μέγκαν Μαρκλ είχε αναπτύξει μια στενή φιλία και με την Καμίλα ενώ ήρθε και πιο κοντά με την βασίλισσα Ελισάβετ καθώς ήθελε να μάθει τα πάντα για την βασιλική ζωή. Μάλιστα, οι δυο τους είχαν μια κοινή εμφάνιση στις 14 Ιουνίου 2018 σε ένα ταξίδι στο Τσέστερ, με μια πηγή να δηλώσει στους συγγραφείς πως η βασίλισσα είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Μέγκαν Μαρκλ καθώς «είναι πολύ έξυπνη και κατανοεί πολύ εύκολα το τι απαιτείται».

Αναφερόμενοι στην κοινή αυτή εμφάνισή τους, οι συγγραφείς Όμιντ Σκόμπι και Κάρολιν Ντουράντ αναφέρουν: «Η βασίλισσα ήταν υπέροχη, ζεστή και γενναιόδωρη προς την νέα δούκισσα» ανέφερε μια πηγή κοντά στην Αυτού Μεγαλειότητα. «Βεβαιώθηκε ότι η Μέγκαν ήξερε τι παιζόταν με αυτό το ταξίδι και την έκανε να νιώσει πολύ άνετα». Πράγματι, λίγο πριν βγουν από το τρένο, η βασίλισσα Ελισάβετ χάρισε στην Μέγκαν ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με διαμάντια και μαργαριτάρια.

Πώς περνούσαν τον χρόνο τους Μέγκαν και Χάρι τον πρώτο καιρό στο Λονδίνο

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κάθονταν αγκαλιά σε έναν καναπέ και παρακολουθούσαν την τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones» τον πρώτο καιρό της σχέσης τους. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, το ζευγάρι, τις πρώτες ημέρες της σχέσης τους , περνούσε τον χρόνο του «κουλουριασμένο» στο μικρό σαλόνι του σπιτιού του Χάρι, παρακολουθώντας τηλεόραση. Ανά διαστήματα, επισκέπτονταν έναν κοντινό κινηματογράφο στο Νότινγκ Χιλ και μετά έπαιρναν φαγητό για το σπίτι. Όπως λέει η βιογραφία, η Μέγκαν Μαρκλ είχε την ευκαιρία να βγαίνει τακτικά για ψώνια, καταφέρνοντας να περάσει απαρατήρητη από τους παπαράτσι.

Όσο όμως το ενδιαφέρον των ΜΜΕ αυξανόταν για την σχέση τους, ο πρίγκιπας Χάρι τόσο περισσότερο θύμωνε. Όπως όταν ένας παπαράτσι κατέγραψε το ζευγάρι στο ιδιωτικό του μπαλκόνι να είναι αγκαλιά, ενώ βρίσκονταν σε έναν γάμο στην Τζαμάικα. Χάρι και Μέγκαν είχαν πετάξει για τον γάμο του στενού του φίλου Τόμας Ίνσκιπ και είχαν κλείσει σκόπιμα ένα απομονωμένο δωμάτιο στο Round Hill Hotel. Την ώρα που ήταν αγκαλιά στο μπαλκόνι, ένας φωτογράφος αποθανάτισε το ζευγάρι, παρά το γεγονός πως ο Χάρι είχε λάβει την διαβεβαίωση πως και τα 110 στρέμματα του θέρετρου θα ήταν κλειστά για το κοινό. Ο παπαράτσι τράβηξε επίσης την Μέγκαν με το μικροσκοπικό μαγιό της να παίζει στην θάλασσα με τον πρίγκιπα Χάρι. Ο δούκας του Σάσεξ ήταν έξαλλος και είπε στους βοηθούς να να βεβαιωθούν πως οι φωτογραφίες αυτές δεν θα δημοσιεύονταν ποτέ. «Κάντε ότι πρέπει να γίνει» λέγεται πως είπε ο Χάρι.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς: «Στην κρεβατοκάμαρα της βίλας τους, ο Χάρι ήταν θυμωμένος και φώναζε, ενώ η Μέγκαν ανησυχούσε. Καταλάβαινε περισσότερο από τα συναισθήματά του σχετικά με την εισβολή των μέσων ενημέρωσης στην ιδιωτική του ζωή, πώς αυτή η βαθιά δυσπιστία είχε δημιουργηθεί μετά τον θάνατο της μητέρας του και δεν είχε φύγει ποτέ. Αλλά δεν τον είχε δει ποτέ ξανά έτσι. Σε προηγούμενα περιστατικά με τους παπαράτσι, η Μέγκαν Μαρκλ κατάφερνε να βρίσκει τα λόγια που ηρεμούσαν τον θυμό του. Στην Τζαμάικα όμως, ήταν θυμωμένος για μέρες. Και η ίδια λυπόταν που δεν μπορούσε να τον βοηθήσει».

Η Μέγκαν έλαβε ειδική εκπαίδευση

Η δούκισσα του Σάσεξ έλαβε ειδική εκπαίδευση αφότου έλαβε απειλητικά μηνύματα από την στιγμή που έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας, όπως αποκαλύπτει η νέα βιογραφία με τίτλο Finding Freedom».

Μάλιστα, πήρε μέρος σε μια ψεύτικη απαγωγή και έμαθε πώς θα δημιουργεί μια σχέση με τους απαγωγείς της αλλά και το πώς να «σωθεί» από μια κατάσταση ομηρίας. Μια πηγή είπε στους συγγραφείς του βιβλίου πως η Μέγκαν Μαρκλ βρήκε αυτή την εμπειρία «εξαιρετικά έντονη και τρομακτική».

Κάποια στιγμή, το ζευγάρι έλαβε έναν φάκελο που φοβόταν ότι μπορεί να περιείχε την θανατηφόρο άνθρακα. Όπως γράφουν οι συγγραφείς: «Ενώ εξωτερικά φαινόταν σαν ένας οποιοσδήποτε φάκελος που λαμβάνει η πολυάσχολη αίθουσα αλληλογραφίας που εδρεύει στον Οίκο Κλάρενς, αυτό ήταν γεμάτο με ρατσιστικές σκέψεις και άγνωστη λευκή σκόνη.

«Η ομάδα ασφαλείας φοβήθηκε πως η σκόνη μπορεί να ήταν άνθρακας, ωστόσο αποδείχθηκε ακίνδυνη. Την νύχτα του συμβάντος, η Μέγκαν δεν μπορούσε να κοιμηθεί και παραδέχτηκε αργότερα σε μια φίλη της πως ανησυχούσε ότι αυτό το περιστατικό, θα ήταν η νέα της καθημερινότητα».