Η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Δεν είναι μόνο το μαρτύριο της σταγόνας που υποβάλλονται το κατακαλόκαιρο οι πατρινοί, εξαιτίας της Δημοτικής Αρχής του κ. Πελετίδη υποβάλλονται και στο μαρτύριο αναληθειών, ανακριβειών και διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας λόγω βαθέως ιδεολογικού χάσματος. Ο κυρίαρχος χρόνος δίνει απαντήσεις σε όλες τις πολιτικές παλινωδίες.

Τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησαν να διχάσουν για άλλη μία φορά την πόλη, που αντί να συζητά το βηματισμό της για το επόμενο διάστημα, ασχολήθηκε με το ψευτοδίλημμα του κ. Πελετίδη, ότι αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, όπως τον είχε συντάξει η Λαϊκή Συσπείρωση, δεν θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας.

Αρνήθηκε στο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο στις /7 να θέσει την πρόταση της αντιπολίτευσης που προέβλεπε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι αλλά να σωθούν και οι κοινόχρηστοι χώροι πλατείες (Καλλιπάτειρας κ.α).

Δεν ήθελε βέβαια να σώσει τις πλατείες και ιδιαίτερα την Καλλιπάτειρα. Παραθέτουμε ένα μικρό ιστορικό: 28/2/20 στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε κατά της ένστασης των κατοίκων που προέβλεπε τη σωτηρία της πλατείας, το οποίο επιχείρησε να ολοκληρώσει σε επόμενη συνεδρίαση που έφερε προς ψήφιση, που όμως δεν πέρασε με ψήφους του «πράσινου» μετώπου της αντιπολίτευσης, έτσι έγινε ένα βήμα να σωθεί η πλατεία.

Στις 10/6 σε συνεδρίαση η αντιπολίτευση έφερε το θέμα της σωτηρίας της πλατείας και η Λαϊκή Συσπείρωση "σύρθηκε" υπερψηφίζοντας την πρόταση, αφού δεν είχε άλλη επιλογή, και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατάγγειλε την αντιπολίτευση ως "μαύρο μέτωπο".

Κάπως έτσι άδοξα με τον ετσιθελισμό της Λαϊκής Συσπείρωσης χάθηκε και η πλατεία στη Δοϊράνης για να γίνει πολυκατάστημα.

Όταν λέγαμε να απευθυνθούν στο πράσινο ταμείο και να πάρουν χρήματα για τρεις πλατείες, μας απαντούσαν ειρωνικά: «πιο πράσινο ταμείο και πράσινα άλογα».

Η πρόταση της "πράσινης αντιπολίτευσης" δηλαδή να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να σωθούν οι πλατείες πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο παρόλες τις τρικλοποδιές, νομικίστικες ακροβασίες, ακόμα και την επίκληση του βασιλικού διατάγματος του 1959 (μπράβο στο ΚΚΕ). Η πρόταση εξετάστηκε ως προς τη νομιμότητα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εγκρίθηκε.

Καλούμε τη δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη ΑΜΕΣΑ να πληρώσει τους εργαζόμενους, αρκετά τους χρησιμοποίησε κρατώντας τους σε ομηρία, παίζοντας με το αναφαίρετο δικαίωμά τους για δουλειά και την οικονομική τους ανάγκη και ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσει η διευθέτηση της Καλλιπάτειρας και των άλλων κοινόχρηστων χώρων.

Θα λουστεί η Λαϊκή Συσπείρωση τα ψέματα της και θα υποστεί το μαρτύριο της πράσινης σταγόνας εν μέσω της πολιτικής λειψυδρίας της".