Στο εκτελεστικό απόσπασμα έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν έξι άτομα – ανάμεσά τους και τέσσερις αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα πορνείας.

O Βορειοκορεάτης δικτάτορας, που στέλνει συχνά στο απόσπασμα αξιωματούχους που πέφτουν στη δυσμένειά του, φέρεται να έδωσε προσωπικά την εντολή για την δημόσια εκτέλεση στην Πιονγιάνγκ στις 20 Ιουλίου των αξιωματούχων που κατηγορήθηκαν ότι πλήρωσαν για σεξουαλικές υπηρεσίες σ’ ένα δημόσιο λουτρό, όπου συχνάζουν άτομα με επιρροή στην πρωτεύουσα.

Οι εμπλεκόμενες γυναίκες ήταν φοιτήτριες δύο σχολών Παραστατικών Τεχνών της Πιονγιάνγκ, τις οποίες υποστηρίζει ο Κιμ, όπως μετέδωσε το Radio Free Asia (RFA), που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο οι άλλοι δύο εκτελεσθέντες ήταν προαγωγοί, επικεφαλής ενός κυκλώματος πορνείας για αξιωματούχους με ιδιωτικά δωμάτια καραόκε σε κλαμπ συνοικίας της Πιονγιάνγκ. Το σκάνδαλο κλονίζει το Εργατικό Κόμμα της Βόρειας Κορέας καθώς, όπως ανέφερε πηγή, εμπλέκονται σ’ αυτό πολλά στελέχη του. «Ο επικεφαλής του κόμματος στην εν λόγω συνοικία και διάσημες σταρ του [ντόπιου] κινηματογράφου κανόνιζαν σεξουαλικές επαφές για στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και αξιωματούχους του Εργατικού Κόμματος με φοιτήτριες ηλικίας 20 έως 25 ετών, στις οποίες προσέφεραν τη δυνατότητα να βγάζουν πάνω από 500 δολάρια το μήνα», ανέφερε πηγή στο RFA.