Και ενώ τα πράγματα είχαν ξεκινήσει να μπαίνουν σε μία πορεία για τα παραλιακά καταστήματα έξω από την Πάτρα που άνοιξαν για καλοκαιρινή σεζόν, ήρθε η αύξηση των κρουσμάτων και οι πιο αυστηροί έλεγχοι.

Σύμφωνα με πολλούς η πορεία του ιού επηρέασε ανασταλτικά την κίνηση των μαγαζιών, με αρκετούς να επιλέγουν τις πιο απομακρυσμένες παραλίες, χωρίς τόσο κόσμο, έτσι ώστε να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο συνωστισμού.

Το γεγονός για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν είναι ότι τα πράγματα για τους επαγγελματίες εστίασης που επέλεξαν σε ένα τόσο παράξενο και περίεργο καλοκαίρι να επενδύσουν σε ένα παραλιακό μαγαζί, δεν εξελίχτηκαν τόσο καλά.

Η σεζόν ήταν ιδιαίτερα μικρή, ενώ υπήρξε από την αρχή μεγάλη καθυστέρηση και ένα μπλέξιμο, σχετικά με τους όρους λειτουργίας και τους κανόνες για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Όταν τα πράγματα ξεκαθάρισαν και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει και τον κόσμο να αναζητά λίγη χαλάρωση στην παραλία, τότε ήρθε η αύξηση των κρουσμάτων που επηρέασε αρνητικά τη δουλειά τους.  

Λίγα θα είναι τα παραλιακά μαγαζιά που θα κατορθώσουν να βγάλουν στο τέλος του καλοκαιριού τα έξοδα τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών της εστίασης.

Αρκετοί βέβαια περιμένουν πολλά από τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου, έχοντας ως σκεπτικό ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν θα πάει διακοπές, τουλάχιστον κάπου μακριά, αλλά θα περιοριστεί στα κοντινά παραθεριστικά κέντρα της περιοχής.

Όμως ακόμα και έτσι η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι ένας καλός οιωνός. Αξίζει να αναφέρουμε  ότι σε αντίθεση με αυτά που έχουν περάσει στη συνείδηση του κόσμου, μέσα από τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών καναλιών, στην Αχαΐα, η πλειοψηφία των παραλιακών μαγαζιών και των beach bars τηρούσαν στο έπακρο τα μέτρα και προσπαθούσαν να εφαρμόσουν ακόμα και αυτά που δεν μπορούσαν να γίνουν στη πράξη.

Αυτή είναι η αλήθεια. Κι ταυτόχρονα οι επαγγελματίες ζούσαν και ζούνε με τον εφιάλτη των ελέγχων και των προστίμων, έχοντας μαζί με όλα τα άλλα να αντιμετωπίσουν και αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Μένει να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.