Tην κινεζική εταιρεία ByteDance προσέγγισε το Twitter εκφράζοντας όπως δήλωσαν πηγές με γνώση επί του θέματος στo Reuters έντονο ενδιαφέρον για να εξαγοράσει την εφαρμογή TikTok στις ΗΠΑ, παρά τις αμφιβολίες που εκφράζουν αρκετοί αναφορικά με το κατά πόσο το κοινωνικό μέσο δικτύωσης δύναται να χρηματοδοτήσει μία τέτοια εξαγορά.

Επίσης σκεπτικισμός υπάρχει σχετικά με το πως θα μπορούσε το Twitter να υπερκεράσει την Microsoft η οποία επίσης ενδιαφέρεται για την εξαγορά στις ΗΠΑ της δημοφιλούς εφαρμογής και να ολοκληρώσει τη συμφωνία εντός της προθεσμίας 45 ημερών που έθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη ByteDance για της πώληση της εφαρμογή βίντεο.

Οι επαφές του Twitter με το TikTok βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο.

Το Twitter με χρηματιστηριακή αξία περί των 30 δισ. δολαρίων, σχεδόν όσο και η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του TikTok που πρόκειται να εκποιηθεί, θα χρειασθεί να συγκεντρώσει επιπλέον κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, σύμφωνα με τις πηγές, που μίλησαν στο Reuters.

«Το Twitter θα δυσκολευτεί να συγκεντρώσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για να αποκτήσει ακόμη και τις αμερικανικές επιχειρήσεις του TikTok. Δεν έχει τόσο διευρυμένα περιθώρια δανεισμού», δήλωσε ο Έρικ Γκόρντον, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. «Εάν το Twitter προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ομάδα επενδυτών, οι όροι θα είναι σκληροί. Οι ίδιοι οι μέτοχοι του Twitter θα προτιμούσαν η διοίκηση να επικεντρωθεί στις υπάρχουσες δραστηριότητες», πρόσθεσε.

Ένας από τους μετόχους του Twitter, η ιδιωτική εταιρεία Silver Lake, ενδιαφέρεται να βοηθήσει στη χρηματοδότηση μιας πιθανής συμφωνίας, ανέφερε μία από τις πηγές. Όπως υποστηρίζουν οι πηγές ένα προβάδισμα που διακρίνει το Twitter είναι πως θα αντιμετωπίσει μικρότερο ρυθμιστικό έλεγχο σε σχέση με τη Microsoft και λιγότερες πιέσεις από την Κίνα, δεδομένου ότι δεν δραστηριοποιείται σε αυτήν τη χώρα.

Η Microsoft από την πλευρά της σήμερα επανέλαβε ότι έχει στόχο να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες με το TikTok έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πηγή: newmoney.gr