Σύξυλους παράτησε ο Ντόναλντ Τραμπ τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου, όταν μία ρεπόρτερ τον «στρίμωξε» για ένα ψέμα που έχει επαναλάβει δεκάδες φορές.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, που βλέπει την πλάτη του Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου και πυκνώνει τις επιθέσεις κατά του Δημοκρατικού αντιπάλου του, υποστήριξε γι’ άλλη μια φορά ότι αυτός ήταν που υπέγραψε το νόμο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη βετεράνων, που τους επιτρέπει να εκμεταλλεύονται τα υγειονομικά τους προνόμια και εκτός συμβεβλημένων νοσοκομείων. «Προσπαθούσαν επί δεκαετίες και δεκαετίες να τον περάσουν και κανένας πρόεδρος δεν το κατάφερε, αλλά εμείς τα καταφέραμε», υποστήριξε. Τον εν λόγω νόμο (Veterans Choice Act) είχε περάσει, ωστόσο, το 2014 ο Μπαράκ Ομπάμα και αυτό που υπέγραψε ο Τραμπ το 2018 ήταν μια τροποποίησή του (VA MISSION act).

Εξ’ ου και η πληρωμένη απάντηση της δημοσιογράφου του CBS News, Πόλα Ρηντ, της πρώτης ρεπόρτερ που τόλμησε να στριμώξει τον Τραμπ για το συγκεκριμένο θέμα: «Γιατί επιμένετε να λέτε ότι περάσατε τον νόμο Veterans Choice;», τον ρώτησε στη συνέντευξη Τύπου που ο Πρόεδρος παραχώρησε σε λέσχη γκολφ ιδιοκτησίας του στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσι για το νέο σχέδιο της κυβέρνησής του να προσφέρει οικονομική στήριξη σε εκατομμύρια πληττόμενων από την ανεργία Αμερικανών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κι ενώ ο Τραμπ προσπαθούσε να δώσει το λόγο σε άλλο δημοσιογράφο, η ρεπόρτερ του CBS συνέχισε: «Είπατε ότι εσείς περάσατε τον νόμο Veterans Choice. Αλλά έχει περάσει το 2014… Ήταν μια ψευδής δήλωση, κύριε».

Ο Τραμπ έκανε μια σύντομη παύση και μετά απάντησε: «ΟΚ. Σας ευχαριστώ πολύ». Κι αποχώρησε υπό τους ήχους του YMCA και χειροκροτήματα υποστηρικτών του…