Μάχη για 141 ολόκληρες ημέρες, έδινε με τον κορωνοϊό, μια γυναίκα στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία τελικά βγήκε νικήτρια.

Ο λόγος για την 35χρονη Φατίμα Μπριντλ, η οποία κόλλησε τον ιό, μετά την επιστροφή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, από ένα ταξίδι διάρκειας ενός μηνός στην πόλη Mohammedia του Μαρόκου.

Η Μπριντλ, πέρασε συνολικά 141 ημέρες στο νοσοκομείο, πολεμώντας όχι μόνο τον κορωνοϊό, αλλά και την πνευμονία αλλά και τη σήψη που είχε να αντιμετωπίσει. Τελικά, κατάφερε να επιστρέψει υγιής στο σπίτι της.

Η 35χρονη, πρώην τεχνικός εργαστηρίου, πέρασε σχεδόν ολόκληρο το lockdown του Ηνωμένου Βασιλείου στο Γενικό Νοσοκομείο Southampton, δίνοντας μάχη για τη ζωή της.

Ήταν σε κώμα για 40 ημέρες και έπρεπε να της βάλουν αναπνευστήρα όταν οι πνεύμονές της κατέρρευσαν, περνώντας 105 ημέρες στο μηχάνημα που της έσωσε τη ζωή.

«Ήταν φρικτό, ευχήθηκα να ήμουν νεκρή»

Η ίδια, μιλώντας στη Sun την Κυριακή, είπε ότι το NHS έσωσε τη ζωή της και ότι όλο το προσωπικό «αξίζει μετάλλιο». Τα λόγια της, συγκλονίζουν. Περιέγραψε τον πόνο που υπέφερε από τον αναπνευστήρα ως «φρικτό». «Ευχήθηκα να ήμουν νεκρή σε ένα σημείο. Ήταν τόσο τρομακτικό. Ήθελα να φωνάξω, αλλά δεν μπορούσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένας από τους πνεύμονες της κατέρρευσε και δεν θα μπορέσει ποτέ να αναπνεύσει ξανά στο 100% της ικανότητάς της.

Ο 56χρονος σύζυγός της, Τρέισι, ένας πρώην στρατιώτης, είχε επίσης αρρωστήσει και δεν μπόρεσε να δει τη γυναίκα του για 5 μήνες.

Το ζευγάρι είχε προηγουμένως αποκλείσει να μιλήσει στο FaceTime, επειδή και οι δύο το βρήκαν πολύ συναισθηματικό για να μιλήσουν μέσω μιας οθόνης μετά από τόσο πολύ καιρό. Περιέγραψε τη σύντροφό του, ως «ιατρικό θαύμα».

Η κ. Μπριντλ παρακολουθείται τώρα στο σπίτι από γιατρούς και είπε ότι ελπίζει να εργαστεί για το NHS.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε πως ήταν «απολύτως ενθουσιασμένος» από τις ειδήσεις για την ανάρρωση της Φατίμα. «Αποδεικνύει ότι ανεξάρτητα από το ποιος είστε, το NHS είναι εκεί για εσάς και την οικογένειά σας».