Τουλάχιστον 30 ως 40 δισεκατομμύρια ευρώ είναι ο άμεσος αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού στον τουριστικό τομέα της Γαλλίας, όπως εκτιμά η κυβέρνηση της χώρας, αφού «εξαφανίστηκε» μέρος της διεθνούς πελατείας.

«Υπό ομαλές συνθήκες, ο τουρισμός εισφέρει έσοδα 180 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 60 δισ. χάρη στον διεθνή τουρισμό. Ο άμεσος αντίκτυπος της επιδημίας είναι τουλάχιστον 30 ως 40 δισ. ευρώ», σημειώνει ο υπουργός Τουρισμού Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο φύλλο της Journal du Dimanche που κυκλοφορεί την ώρα που εντείνει την ανησυχία των Αρχών η νέα έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα. «Πολλές τουριστικές επιχειρήσεις μάς λένε ότι ο τζίρος τους θα έχει υποστεί συρρίκνωση 20 ως 25% στο τέλος της χρονιάς», προσθέτει.

«Οι Γάλλοι συμμετέχουν μαζικά στην επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα, δίνοντας την προτεραιότητα στη Γαλλία» καθώς το 70% εξ όσων πήγαν διακοπές επέλεξαν να παραθερίσουν στην πατρίδα τους, εξηγεί ο Λεμουάν. Αυτό «επιτρέπει» ο τομέας να μείνει όρθιος, αλλά «ας είμαστε σαφείς: υπό ομαλές συνθήκες, η Γαλλία φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι 17 εκατομμύρια ξένους τουρίστες ενώ εννέα εκατομμύρια Γάλλοι πάνε στο εξωτερικό» και «μέρος της διεθνούς πελατείας έχει εξαφανιστεί», διευκρινίζει.