Λίγο πριν ξεκινήσει η πέμπτη σεζόν του «Ελα στη θέση μου» στον ΑLPΗΑ, ο Χάρης Γρηγορόπουλος κάνει τον απολογισμό του ήρωα του και αποκαλύπτει αν ο ιστορικός πλέον... Τρελαντώνης θα είναι στη νέα σεζόν του «Καφέ της Χαράς».

Ο Χάρης Γρηγορόπουλος αναφέρθηκε, σε πρόσφατη συνέντευξή του, τι θα δούμε στα νέα επεισόδια της σειράς «Έλα στη θέση μου» αλλά και όσα θα γίνουν στο νέο κύκλο του σήριαλ «Το Καφέ της Χαράς».

Σε τι φάση αφήσαμε τον Θοδωρή;

«Πέρασε μια μικρή καταστροφή. Ο καημένος ο Θοδωρής, περίμενε να του συμβεί κάτι καλό στα ερωτικά του, βρήκε την Μπεάτα, η οποία όμως αποδείχτηκε φοβερή απατεώνισσα. Πέρασε μια περιπέτεια, συνήλθε όμως απ' όλο αυτά. Θα δούμε τι θα συμβεί στον νέο κύκλο».

Πρώτα απ' όλα, η Μπεάτα όντως είναι παρελθόν για εκείνον: Μήπως επιστρέψει για να ζητήσει συγχώρεση;

«Αποκαλύφθηκε πλέον το πραγματικό της πρόσωπο, το οποίο μάλιστα δεν ζητάει συγχώρεση. Το πιο σημαντικό για τον Θοδωρή δεν ήταν που έχασε μια γυναίκα, έναν έρωτα, αλλά το ότι την έπεσε στον γιο του. Αυτό δεν μπορεί να συγχωρεθεί».

Ο Θοδωρής όμως είναι ένας καλός και ευαίσθητοι άνθρωπος. Ξέρει να συγχωρεί...

«Την έχει συγχωρέσει αλλά δεν θα τη δεχτεί πίσω. Μόνο σε ανθρώπινο επίπεδο, αν και νομίζω θα είναι επιφυλακτικός απέναντι της».

Πάντως, με τη Μαρίνα δεν έχει κρατήσει την κόντρα που είχαν στην αρχή.

«Ισα-ίσα. Αυτή η κόντρα μεταλάχτηκε σε τρομερή αγάπη. Μάλιστα ο Θοδωρής έχει τονίσει πως θα ήθελε η Μαρίνα να είναι κόρη του. Πλέον κόντρες υπάρχουν με οποιονδήποτε πάει από εδώ και στο εξής να πειράξει τη Μαρίνα. Γιατί είναι ένα νέο πρόσωπο στη ζωή του, που τον ανανέωσε. Μέσα από την κόντρα που είχαν στην αρχή, βρήκαν τρόπους να επικοινωνούν τέλεια. Αισθάνεται μαζί της πολύ όμορφα. Εχει και έναν άνθρωπο να φροντίζει γιατί ο γιος του πλέον έχει ξεφύγει».

Μήπως η Μαρίνα θα είναι εκείνη που θα τον βοηθήσει να προχωρήσει στη ζωή του;

«Το έχει κάνει και στο παρελθόν. Τον έχει βοηθήσει και με τις αγγελίες από τις οποίες προέκυψε η Μπεάτα. Η Μαρίνα είναι αυτή που ίου στέκεται και τον παρακινεί. Είναι καλό πρόσωπο στη ζωή του». θα τον δούμε ξανά ερωτευμένο; «Τώρα θα πάμε στην πέμπτη σεζόν και δεν έχει δει άσπρη μέρα στα ερωτικά του αυτός ο άνθρωπος. Κάτι πρέπει να γίνει. Νομίζω πως πρέπει επί-τέλους και αυτός να ζευγαρώσει και να είναι με την κυρία του στην αυλή. Ετσι θα μπουν το πράγματα στη θέση τους. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι κάνουμε κωμωδία, οπότε κάποιο πράγματα πρέπει να μη συμβαίνουν για να δημιουργείται το κωμικό κλίμα. Αυτά όμως όλα είναι στο χέρι του θεού και, στην προκειμένη, στα χέρια των σεναριογράφων».

Σε ό,τι αφορά στον γιο του;

«Είναι πολύ ισχυρή η σχέση που έχει δημιουργήσει με τον νιο του. Αγάπης, φροντίδας και τρυφερότητας, μονό που εκφράζεται διαφορετικά. Του φωνάζει, του γκρινιάζει, τον μαλώνει. Πίσω από όλα αυτά όμως υπάρχει πραγματική φροντίδα και αγάπη».

Το περιμένατε πως η σειρά θα συνεχιστεί;

«Είναι μια σειρά που έχει βρει τη θέση της στις καρδιές των ανθρώπων. Το βλέπουμε και στο νούμερα. Η καθημερινή σειρά είναι δύσκολο πράγμα για να κρατήσει τόσο πολύ το ενδιαφέρον σεναριακά. Επειδή όμως οι χαρακτήρες έχουν πλέον... εγκατασταθεί στη συνείδηση και τις καρδιές του κοινού, θα ήταν κρίμα να μη συνεχιστεί. Η πρώτη ύλη άλλωστε, οι ηθοποιοί, είναι καλοί. Εχουμε δέσει μεταξύ μας και υπάρχει μια σπάνια χημείο. Αυτό που ζούμε στο γύρισμα έχουμε καταφέρει να το μεταδώσουμε. Αυτό αιτιολογεί το γεγονός πως πάμε για πέμπτη χρονιά. Αν είχε καεί ή παρακουραστεί κάτι, θα γκρίνιαζα, θα το έλεγα».

Να σας μεταφέρω όμως και λίγο στο Κολοκοτρωνίτσι του ΑΝΤ1. Ο Τρελαντώνης θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν;

«Δεν το γνωρίζω ακόμα γιατί όλα πήγαν πίσω, λόγω της πανδημίας. Τα επεισόδια που θα προβάλλονταν φέτος ως κλείσιμο της σεζόν θα παιχτούν στην αρχή της επόμενης σεζόν. Μιλάμε για 7 περίπου επεισόδια. Εγώ, αν θα είμαι, θα είμαι στην επόμενη σεζόν».

Δεν γίνεται όμως «Καφέ της Χαράς» χωρίς τον Τρελαντώνη!

«Για να δούμε τι θα γίνει. Είναι ιστορικός ο ρόλος πλέον όπως και η σειρά», είπε στο tv 24.