Εγκαταλείπει την ιδέα να διοργανώσει την καθιερωμένη ετήσια απονομή των Video Music Awards σε εσωτερικό χώρο στη ΝέαΥόρκη, το μουσικό κανάλι MTV εξαιτίας των επιπλοκών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η εκδήλωση στην οποία παραδοσιακά εμφανίζονται ζωντανά τα μεγαλύτερα αστέρια της μουσικής βιομηχανίας είναι προγραμματισμένη για τις 30 Αυγούστου και θα μπορούσε φέτος να γίνει με μερικούς καλλιτέχνες να τραγουδήσουν σε υπαίθριες τοποθεσίες, όπως δήλωσε χθες το MTV και η εταιρεία που διαχειρίζεται την αρένα Barclays Center.

Η τελετή για τα VMA στο Barclays Center στο Μπρούκλιν θα ήταν η πρώτη μεγάλη εκδήλωση που θα λάμβανε χώρα σε κλειστό χώρο, από τότε που η πανδημία έκανε την εμφάνισή της.

«Σε συνενόηση με τους κρατικούς και τους διοικητικούς αξιωματούχους της υγείας, κατέστη σαφές ότι επί του παρόντος οι υπαίθριες παραστάσεις με περιορισμένο ή καθόλου κοινό θα ήταν πιο εφικτές και ασφαλέστερες από μια εκδήλωση σε κλειστό χώρο», ανέφεραν το MTV και το Barclays Center σε κοινή δήλωση.

Η δήλωση τονίζει επίσης ότι θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες ασφαλείας για τις υπαίθριες παραστάσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε τοποθεσίες γύρω από τη Νέα Υόρκη.

Το ξέσπασμα της πανδημίας έχει προκαλέσει την ακύρωση δεκάδων φεστιβάλ ταινιών και συναυλιών σε κλειστά θέατρα του Μπρόντγουεϊ.

Την περασμένη εβδομάδα, οι διοργανωτές των βραβείων Emmy, η διοργάνωση των οποίων συνήθως πραγματοποιείται στο Λος Άντζελες μπροστά σε ένα μεγάλο ακροατήριο, δήλωσαν ότι η φετινή εκδήλωση τον Σεπτέμβριο θα είναι μία εικονική υπόθεση.

Οι ποπ σταρ Ariana Grande και Lady Gaga προηγούνται στις υποψηφιότητες για τα βραβεία, στα οποία προστέθηκαν επίσης δύο νέες κατηγορίες, οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν τον τρόπο με τον οποίο οι μουσικοί ανταποκρίθηκαν στην πανδημία του κορωνοϊού.