Στην ψυχιατρική κλινική του Ρίου οδηγήθηκε ο γνωστός Πατρινός Γιάννης Δημογιάννης όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο facebooκ, με αποτέλεσμα αρκετοί φίλοι και άνθρωποι που τον γνωρίζουν και τον εκτιμούν να εκφράσουν την αγωνία αλλά και την απορία τους.

Η ανάρτηση του έχει ως εξής:

"Εγώ ο Γιάννης Γ. Δημογιάννης σας ενημερώνω μέσα από την ψυχιατρική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Παναγιά η Βοήθεια".

Ότι στις 7-8-2020 και ώρα 10 πμ. προσήλθα όπως ορίζει και επιτάσσει το Ελληνικό Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους μας στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών επί της Δημητρίου Γούναρη.Συνοδευόμενος σε όλη την διαδρομή από ένα περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας με δύο εξαίσιους αστυνομικούς-λειτουργούς μεταφερόμενος από ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πορεύτηκα στα σκαλοπάτια του Δικαστικού Μεγάρου δίχως την παραμικρή φιλική - ή ανθρώπινη παρουσία. Παρά εκτός της Συνείδησης μου και της ψυχής μου προσήλθα για ακρόαση ενώπιον της εισαγγελέας της έδρας με την αμέριστη συμπαράσταση του εκλεκτού προσωπικού φίλου και δεινού νομικού κ. Νικόλαο Κορωνάκη.

Αυτός εξάλλου συμπαραστάθηκε σε όλη την διαδικασία της ακρόασης υποστηρίζοντας ένθερμα και με ακέραιο Δημοκρατικό ήθος τα Δικαιώματα και τα αιτήματά μου. Η φωνή μου ακούστηκε εντός του Δικαστηρίου ακέραιη αταλάντευτη και αδέκαστη, ενάντια κυρίως σε αυτούς τους ανθρωποφύλακες του σκότους που επιχείρησαν με δόλιο και συκοφαντικό τρόπο να ταπεινώσουν έναν συμπολίτη τους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.

Περιμένω χωρίς την παραμικρή αγωνία το πόρισμα και την απόφαση της κ. εισαγγελέας.  Το σίγουρο όμως είναι ότι για όσες ημέρες χρειασθεί να παραβρεθώ στην ψυχιατρική κλινική θα εργαστώ απερίσπαστα, για να συνδράμω ολόψυχα όλους τους συνανθρώπους μου πατρινούς, που αυτή την περίοδο βιώνουν τον πιο αισχρό ανθρώπινο εγκλεισμό.

Είμαι κοντά σας μόνος αλλά παντοδύναμος ανάμεσα στην απέραντη την ερημιά του πλήθους, θα βρεθούμε ξανά σύντομα. Εγώ ο Γιάννης ο φίλος σας ζητάω να κοινοποιήσετε μέχρι την τελευταία ραχούλα αυτό το μήνυμά της πολιτικής καταγγελίας".